Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2013 18:47 - КАК ДА СТАНЕТЕ ПО-КОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ
Автор: kolevm38 Категория: Бизнес   
Прочетен: 574 Коментари: 1 Гласове:
0



Как да станете по-конкурентоспособни Подобрете кариерата си чрез укрепване на настоящите си умения и развиване на нови такива 24 сеп 2013
image Снимка: Dreamstime
 

Пазарът на труда се променя бързо, оставяйки след себе си плашеща несигурност, която е особено трудна за тези, които са в началото на своята кариера. От няколко години хората по света са изправени пред сериозна безработица, която започва да се превръща в постоянно състояние в съвременния свят. В тези условия на човек му е много трудно да се открои от тълпата и да успее в професионален план.

Предлагаме ви няколко правила за успех в кариерата, написани от Дан Шалбел, основател на компанията „Millennial Branding". Той очертава начините, по които можете да действате в епохата на икономическа несигурност и непрекъснато променящи се технологии.

Ето ги и неговите пет ценни съвета:

1. Определете какви умения ще ви донесат предимство.

 

Това се отнася не само за технически умения, но също така и за умения като комуникация и управление на времето. Трябва да помислите какви са уменията, които биха се оценили най-високо в желаната от вас област, днес и в бъдеще. Можете да направите и онлайн проучване по темата, но най-добре е да получите честни съвети от човек, който се развива в попрището, в което искате и вие да работите и да растете.

2. Направете честна самооценка на настоящите си умения.

Не е добре да страдате от самозаблуда по отношение на собствените си умения. Пазете се и от това да не започнете да преувеличавате качествата си. Опитайте се да се наблюдавате с критично око и да оцените кои са вашите най-силни и най-слаби страни.

3. Решете дали да се съсредоточите върху заздравяването на силните си страни или върху подобряването на слабите си страни.

След като разберете кои са слабите и съответно силните ви страни, трябва да решите дали да заздравите позитивите си, което означава, че ще видите резултатите по-бързо, или да работите върху слабостите си – това ще ви отнеме повече време, но ще видите, че си заслужава. Имайте предвид, че все пак е по-разумно да се фокусирате върху положителните си качества. Хората, които обичат работата си са по-щастливи и в живота, затова ако имате негативни черти, които потенциално могат да навредят на работата ви или да ограничат кариерата ви, изкореняването им трябва да е ваш основен приоритет.

4. Отделете време, за да развивате уменията си.

Това очевидно е най-важната стъпка. Има изобилие от ресурси – безплатни и платени, които могат да ви помогнат да придобиете нови умения или да затвърдите съществуващите си. Става въпрос за онлайн курсове, за вечерно обучение, за семинари. Започнете да развивате първо основните си умения. Например, ако сте срамежлив, но изключително талантлив графичен дизайнер, ще е по-умно да подобрите уменията си в компютърното програмиране, отколкото тези в говоренето пред публика. Така ще имате възможност да увеличите аванса си от знания в дадена област, което може да ви донесе развитие в компанията.

5. Уверете се, че демонстрирате своите новопридобити умения.

Няма смисъл да придобивате нови умения, ако няма на кого да ги покажете. Това се отнася дори и за случаите, когато преследвате нови възможности или когато изграждате свой собствен бизнес. Насърчавайте себе си да използвате основните социални медийни канали, които могат да са ви от полза. Не пренебрегвайте и работата на свободна практика, ако имате потенциал за такава.




Гласувай:
0



1. olivie - ???
02.12.2013 19:50
Дрън-дрън. Аз и сега не разбирам зашо, като се преместя на работа с 2000 км. на запад, вместо 600лв, ще получавам 10 000 ЕВРО заплата месечно. Това ли е прочутата КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ на Меркел и ЕС?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10314853
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031