Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 13:57 - МС ПРЕДЛАГА И ЧУЖДА ОХРАНА НА ВЪЗДУШНОТО НИ ПРОСТРАНСТВО
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 6736 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  МС предлага и чужда охрана на въздушното ни пространство Sep 30, 2015  
image

Правителството официално предлага чужди самолети да се включат в охраната на въздушното пространство на България.

 

Това става ясно от проектозакона за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, който бе обявен за обществено обсъждане снощи. 

Съгласно чл. 130, ал. 1 на Закона за отбраната охраната на въздушното пространство на България се осъществява от Българската армия. 

В проекта пък е записано, че в чл. 130 се правят следните изменения и допълнения: 

"ал. 1 се изменя така: „(1) Охраната на въздушното пространство на Република България се осъществява от Българската армия самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави.“ 

"На Срещата на върха в Уелс държавните и правителствени ръководители на страните-членки на Алианса (проведена през септември 2014 г. - бел.ред) отправят препоръка, препотвърдена от министрите на отбраната от срещата им в Брюксел през февруари 2015 г., за необходимостта от провеждане на съвместна мисия за усилване на способностите по охрана на въздушното пространство на страните от източния фланг на НАТО, в това число и на България. С проекта на закон се създава нарочна законова уредба, по силата на която част от дейността на въоръжените сили, по-специално осъществяването на задачи по Air Policing от страна на военновъздушните сили, ще може да се извършва съвместно със сили и средства и на съюзниците от Организацията на Северноатлантическия договор", се казва в мотивите на кабинета за предложените изменения в закона. 

  Те са подписани лично от премиера Бойко Борисов.

Със законопроекта се предлага и изменение в уредбата, свързана с употребата на оръжие и бойни средства, в случаите когато това се налага при осъществяване на съвместен Air Policing, пише още в документа.

"Промените са продиктувани от необходимостта да се създаде законова рамка, която да даде достатъчни гаранции, че задачите ще бъдат изпълнени в цялост и при отчитане на националните интереси. Това включва и хипотезите, изискващи употреба на оръжие и бойни средства, когато с оглед на конкретната обстановка е невъзможно съответното въздухоплавателно средство да бъде принудено да кацне на определено летище", мотивира се кабинетът./dir.bg



Гласувай:
2



1. bojinkata - Който народ не храни собствената си ...
30.09.2015 20:06
Който народ не храни собствената си армия - храни чужда!
цитирай
2. dimat - Ами те вече настаниха безконтролни от никого американски бази!
10.10.2015 00:22
Не им ли стигат американските самолети,танкове и войници в базите,ЗА КОНТРОЛ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА "ТЕРИТОРИЯТА",че и други да "охраняват" небето над нея?!

Всичко това се прави,не за да се "защитава" населението на Територията,а за да се държи в клещи.

Явно на задокеанските господари не им се нрави каквато и колкото и малобройна да е "българска армия".Необходима им е само една малобройна военнизирана банда,за изпълнение на мисии извън страната.Тази банда няма място тук.За сметка на това,в Територията се настаняват чужди войски,така,че,ако утре полуумрялото стадо реши да се разшава и възвърне човешкият си облик,да бъде смазано от тези чужди войски.

Това всичко,покрай основната цел - Територията да се използва,като провокационна цел,за да бъдат ангажирани известно количество руски ракети в един бъдещ конфликт,та белким не бъдат запратени към Кравария.

Това е тъпландци.Всичко е толкова просто за разбиране.Трябва само малко да се помисли.

Ама,защо да се мисли,като има "Биг брадър",турски сериали,реалити тъпотии и т.н.

Знаете ли,за завиждане сте - просто ще се изпарите,без да разберете защо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10316641
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031