Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 12:36 - ПУТИН ВЗРИВИ ЕДНОПОЛЮСНИЯ СВЯТ НА САЩ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1685 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
CNN: Путин взриви еднополюсния свят на САЩ. След победата на САЩ и НАТО в Афганистан,талибаните превзеха цял град. Bank of America отбеляза оздравяването на икономиката на Русия.Шистовата индустрия в САЩ и Северно море е пред банкрут.   понеделник, 28 септември 2015 г. CNN: Путин взриви еднополюсния свят на САЩ.   CNN: Путин взриви  еднополюсния свят на САЩ.
Кристиане Аманпур по CNN в кратък преглед на речта на президента Владимир Путин по време на Общото събрание на ООН подчерта, че след десетилетие мълчание в ООН, руският лидер взриви еднополюсната политика на Съединените щати, а също така изрази позицията за Сирия, която е ясно, споделяна от повечето страни.
image "Той започна с думи,които взривиха на еднополюсния свят на САЩ след Студената война. Една държава - Съединените щати - вижда себе си, каза той, на върха на пръта, и се опитва да убеди всички в своята изключителност",прозвуча  в ефира на  CNN.
"Той говори за много неща, включително Сирия, че всичко, което всички чакаха да чуят. Той каза много ясно, че  е грешка, не се сътрудничи с правителството на Сирия да не сътрудничи с Асад, Асад - е единственият човек, способен да се бори с "Ислямска държава" и се бори. И тогава той каза, че единственият изход от тази трагично положение  е възстановяването на държавата и нейните структури.
Това е негово мнение за случващото се в Сирия, и това е много разумно мнение. Той направи много, за да покаже каква голяма заплаха за света  е "Ислямска държава".
Дори Обама  нарече ИД "апокалиптичен култ" и "култ на смъртта".

Ето и по-дълбоко дипломатичната част от речта на руския лидер:
 Путин предложи, да се създаде международна коалиция за борба с тероризма, по подобие с антихитлеристката.
Според него, ключови участници трябва да бъдат ислямските страни.
"С кървавите си престъпления "Ислямска държава" извращава исляма. "На тези, които са излъгани и са се оказали в редиците на терористите, трябва да им се помогне да намерят път към нормален живот", разясни руският лидер.
Той съобщи, че Русия свиква министерско съвещание за комплексен анализ на заплахите в Близкия изток.
"Няма да има нужда да се строят бежански лагери, когато бъде създадена координация за борбата с ИД. Новото велико тъжно преселение на народите е тежък урок за всички нас. Бежанците се нуждаят от състрадание и поддръжка, но проблемът може да се реши кардинално само ако се възстанови държавността", каза Путин.
В международното право всеки термин трябва да е разбираем и да е с еднакви критерии. Ние всички сме различни и трябва да се уважаваме. Не трябва да забравяме опита от миналото ни. Ние имаме опита от СССР и може да кажем, че експортът на демократически революции продължава, каза руският президент Владимир Путин пред Генералната асамблея на ООН.
"Проблемите в арабските държави и нуждата на техните общества да получат промяна се объркаха и там виждаме на лице грубо чуждо вмешателство, което породи нищета и мизерия. Вакумът на властта породи разпада на държавността, което води усилването на тероризма. Тези терористи са обучавани и въоръжавани. Те са оръдие срещу неизгодните управления в арабските държави, това е опасна игра, която ражда продажбата на нелегално оръжие, допълни той. Уважаеми господа, вие си имате дело с агресивни личности, които не са по-глупави от вас, не ги въоръжавайте, защото това е пожароопасно. За съжаление мога да кажа, че терористите са вече в Европа и дори в Русия", заяви Путин.
"Ние подкрепяме правителството на Сирия, което се бори против терористическите организации в региона. Не е редно да се обвинява Русия в амбиции в региона, вече е невъзможно да не се намесим в този регион. Време е да се формира широка, международна антитерористична коалиция, която да се бори с терористите. Ключовите участници трябва да са мюсюлманските държави, защото терористите се гаврят с исляма и очернят неговото име. Прекратете братоубийствената война!", обърна се Путин към делегатите.


 След срещата Путин-Обама,  ледени физиономии и нулев напредък.Провал на надеждите за бързо решение на сирийската криза и най-вече за бежанската криза в Европа.
САЩ блокираха в Съвета за сигурност на ООН руските предложения за съвместни действия.
Вашигтон попари шансовете на Европа да се спаси от умело насочения бежански поток.
След победата на САЩ и НАТО в Афганистан,талибаните превзеха цял град. Bank of America отбеляза оздравяването на икономиката на Русия.Шистовата индустрия в САЩ и Северно море е пред банкрут. Публикувано от Yordan Halachev image



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10361310
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930