Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2015 20:52 - ОТХВЪРЛИХА В НС ОТМЯНА НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
0



ОТХВЪРЛИХА В НС ОТМЯНА НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ

 

ГЕРБ, ДПС, БДЦ, ПФ и РБ са виновни за щетите от 2 млрд. лв.

image

Хиляди български работници бяха съкратени, защото пазарите с Русия са затворени, заяви Илиан Тодоров след заседанието на външната комисия

Членовете на комисията по външна политика към На­родното събрание отхвърлиха проекторешението на АТА­КА за неучастието на Бълга­рия в санкциите на ЕС и САЩ срещу Русия. За пореден път ГЕРБ, ДПС, БДЦ, Патриотич­ният фронт и Реформаторски­ят блок гласуваха ЗА тоталния колапс на българската иконо­мика и блокирането на износа за най-големия консуматор на родни храни – Русия.

„На практика казвате, че България не е суверенна държа­ва и изпълняваме нарежданията на Брюксел. Заради тях родната икономика страда и е в колапс. Българският бизнес губи мили­арди евро заради тези санкции”, възмути се Илиан Тодоров от АТАКА при представянето на проекторешението.

От страна на външно ми­нистерство на заседанието на комисията присъства зам.-ми­нистърът Валентин Порязов. В своето становището той ак­центира върху „незаконното” анексиране на Крим, макар над 90% от жителите на полуостро­ва да избраха по демократичен начин своето бъдеще.

„Българската икономика ще продължи да страда заради ко­лониалното поведение на упра­вляващите. Заради санкциите хиляди български работници бяха съкратени, защото паза­рите с Русия са затворени. От всичко това губи България, а не Вашингтон”, категоричен бе Тодоров след заседанието на ко­мисията.

„С акта на провеждането на референдума и при така от­четените изборни резултати в досегашната автономна Репу­блика Крим тя се присъедини към Руската федерация. По без­спорен начин стана ясно каква е волята на кримските граждани и тяхното желание за самооп­ределение, което е съобразено с Устава на ООН”, мотивират се от АТАКА.

Евробюрократите и лобист­ките кръгове в ЕС под диктата на Вашингтон въведоха редица икономически и други санкции по отношение на Руската феде­рация. „България, като страна членка в ЕС, участваща във взи­мането на решения, следва по категоричен начин да се обяви против решението за каквито и да е санкции срещу Руската фе­дерация”, допълват от партията на Сидеров. Националистите са категорични, че такова ре­шение е във вреда както на ЕС и страните участващи в него, така и на Русия, и с нищо няма да допринесе за мира и стабил­ността в Европа.

От АТАКА са на мнение, че при тези санкции Бълга­рия е най-потърпевша и е от страните, които претърпяват най-тежки загуби. „Загубите към момента за страната ни се изчисляват на около 2 млрд. лв. годишно”, посочват те. „Учас­тието на България в санкции срещу Русия има катастро­фални последици, които водят българската икономика към ко­лапс”, констатират от партията. „Участието на България в санк­ции срещу руската страна вече е изключително тежък удар срещу българския национален интерес и икономика”, заключ­ват националистите.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10391421
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930