Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 22:54 - САЩ ГОТВЯТ ЯДРЕНА ВОЙНА В ЕВРОПА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1556 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image САЩ готвят ядрена война в Европа Публикувано на 30.08.2015 в Конспирации  

С анонсираното решение на САЩ да разположат ядрено оръжие в Европа, ситуацията на континента става изключително тежка. Много по-тежка от прословутата криза през 80-те години на ХХ век, когато САЩ решиха да разположат ракетите Pershing-2 в тогавашната Западна Германия.

Евентуалното разполагане означава, че САЩ готвят на Европа участта на потенциален театър на ядрената война с цел да бъде пренасочена част от ядрения потенциал на Русия от нанасяне на удар по територията на САЩ.

Най-важното събитие в този контекст от началото на юни е изменението в ядрената стратегия на САЩ и изявлението на представител на Пентагона за възможността за излизане от Договора за съкращаване на ракетите със средна и малка далечина – РСМД. Формален повод трябва да са данните, че Русия грубо нарушава този договор, въвеждайки балистичната ракета със средна далечина и крилати ракети с наземно базиране със среден радиус на действие.

Като ракета със среден радиус на действие САЩ определят новата руска ракета РС-26 „Рубеж“. Това е мобилен комплекс с малогабаритна ракета. Неговата обща маса, според открити данни, е около 32-45 тона, стартовата маса на ракетата е около 32 тона. Минималната далечина на стрелбата е 2000 км, а максимално обявената е над 6000 км до 10 000 км с моноблокова бойна част, което, според критериите, въведени в споменатия договор за съкращаване на средните и малки ракети, я определя като междуконтинентална ракета. При това и съществуващите сега междуконтинентални ракети – както руските, така и американските – имат минимална далечина на стрелбата в пределите на 2000-3000 км, което позволява да бъдат използвани на далечини по-малки от 5000 км, т.е. като ракети със среден радиус. Но въпреки това никой досега не се беше сетил да ги отнесе към средните ракети и те си оставаха междуконтинентални.

Но САЩ продължават да блъфират. След пълния провал от техническа гледна точка на тяхната ПРО в Европа сега са готови да жертват Европа по друг начин – като я превърнат в театър на ядрена война, за да продължат да преследват своето световно господство.

Освен това в официалните изявления на руското ръководство се сочеше, че новата ракета „Рубеж“ ще замени междуконтиненталните ракети от предишния тип – „Топол“ или евентуално „Молодец“. Кой ще заменя междуконтинентални със средни и малки ракети, щом като основният противник на Русия – САЩ, се намират на другия континент? По този начин опитите на САЩ да представят „Рубеж“ като средна ракета нямат нито юридическа, нито фактическа основа, а отново са блъф, с огромна опасност за Европа.

Нещо подобно се разиграва и спрямо ракетата Р-500, влизаща в състава на комплекса „Искандер“. Според някои данни Р-500 има максимална далечина от около 480 км, т.е. по-малко от 500 км, заради което не влиза под знаменателя на ракета с малка далечина. Това е класическа-оперативно тактическа ракета, създавана за преодоляване на системите на противника – ПРО и ПВО, на театъра на войната, за поразяване на цели в оперативно или оперативно стратегическа дълбочина на групировките на противника. „Искандер“ не се нуждае от въоръжаване с ракета с далечина на стрелбата над 500 км. Американското ръководство очевидно е предположило, че на тези пускови установки могат да бъдат монтирани ракети с голяма далечина на стрелбата, ако бъдат изпълнени в габаритите на Р-500, тъй като има подобни руски и американски ракети с далечина на стрелбата с ядрена глава около 2500-3000 км.

От друга страна има всички основания да се предполага, че наземната версия на американските пускови установки Мк-41 в страните от Източна Европа за противоракетите S-3 на ПРО на театъра на военните действия могат да бъдат използвани за крилати ракети Tomahawk, както с ядрена, така и с обикновена бойна глава. Това става на корабите на ВМС на САЩ, носещи аналогични пускови системи. Заради това Русия може основателно да предяви въпроси към САЩ, че нарушават Договора за средните и малки ракети, тъй като американците фактически създават район на разполагане на крилати ракети с наземно базиране със среден радиус на действие, което е грубо нарушение на договора.

Но, ако Русия не е нарушила договора за средните и малки ракети се появява въпросът, защо е целият този шум. Отговорът е прост – трябва да се обоснове „правото“ на САЩ сами да излязат от договора. Това ще им позволи да разположат в Европа групировка от ядрени сили със среден радиус, позволяващ да се нанесе по Русия така нареченият обезглавяващ удар с унищожение на основните центрове на частите с междуконтиненталните ракети, другите ракети и летищата на стратегическата авиация.

Долетното време до целите на такива средни ракети като Pershing 2 възлиза само на 6-10 минути, което, отчитайки тяхната висока точност, не оставя време на руското ръководство да приеме адекватни ответни мерки. Днес могат да бъдат въведени още по-съвършени балистични средни ракети.

Трябва да се отчита, че днес основен носител на руското тактическо ядрено оръжие е фронтовата и далечната авиация. При наличието на мощна противовъздушна отбрана на НАТО на европейския театър шансовете на самолетите да стигнат до целите не са големи.

Заради това появата на такива комплекси като „Искандер-М“ и „Искандер-К“ повишават възпиращото значение на руското тактическо ядрено оръжие. Разполагането на балистични ракети със среден радиус и на крилати ракети на европейския театър, както с ядрено, така и с обикновено въоръжение създава благоприятни условия за неутрализиране на руското тактическо ядрено оръжие.

Трябва да се взимат предвид и възможностите от разполагане на голямо количество крилати ракети с наземно базиране повече, отколкото на въздушните и морски носачи, което ще позволява да се нанесе мощен ракетен удар, с който може в кратки срокове да нанесат на Русия неприемливи унищожения, даже с ракети с обикновено въоръжение.

По този начин може да се констатира, че САЩ, вдигайки шум за някакви нарушения от Русия за договора за средните и малки ракети, реанимират ядреното противостоение в Европа.

Потвърждение може да е решението на САЩ да увеличат в Европа потенциала от тактическото ядрено оръжие с авиобазиране. Планира се въоръжаване на изтребителите F-16 и „Торнадо“ на пет страни от НАТО за ядрените бомби В61-12. Тези страни в момента са неядрени – Белгия, Холандия, Турция, Германия и Италия. Самолетите трябва да са готови до 2018 г.

Какво дава всичко това?

На първо място – значително повишава шансовете за елиминиране на заплахата от ответен ядрен удар на Русия с нейните стратегически ядрени сили по територията на САЩ.

На второ място – нарастването на тактическото ядрено оръжие в Европа позволява на НАТО да постигне превъзходство при тези оръжия над Русия. Тогава е възможна агресия срещу Русия с цялата мощ на НАТО. Такъв удар руската армия няма да издържи.

На трето място – в случай на използване на тактическо ядрено оръжие, театър на ядрената война ще стане именно Европа, а не САЩ, което ще ограничи евентуалното използване от Русия на ракети срещу самите САЩ. Заради това започна и процесът на предислоциране на военната структура на НАТО и даже на отделни формирования към границите на Русия, и на американски части от ФРГ към страните от Източна Европа, в това число и България.

Върви планомерна подготовка за ядрена война с Русия. Излизането на САЩ от договора за средните и малки ракети и само един от елементите на тази подготовка.

източник: Красимир ИванджийскиСтрого секретно





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317477
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031