Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2015 22:09 - БЕЗПИЛОТНИТЕ САМОЛЕТИ НА РУСИЯ И КИТАЙ СЛАГАТ КРАЙ НА АМЕРИКАНСКИТЕ "НЕВИДИМКИ"
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1707 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Безпилотните самолети на Русия и Китай слагат край на американските "невидимки"       image

 

/Поглед.инфо/ Новите руски и китайски безпилотни самолети са способни да елиминират всички преимущества на американскиите самолети-невидимки, смята американското издание The National Interest.

Ако разработките на Русия и Китай потвърдят своята ефективност, то огромните инвестиции на Пентагона в създаването на пето поколение изтребители могат да се окажат хвърлени на вятъра.

Както отбелязва американското издание The National Interest, Китай и Русия произвеждат безпилотни летателни апарати, предназначени да унищожат предимствата на американските самолети-невидимки. Превод на публикацията на руски представя ИноТВ.

Наскоро се появиха първите снимки на новия китайски безпилотен самолет "Божествен орел", който е способен да открие и унищожи вражеските самолети-невидимки далеч от континенталната част на Китай, пише изданието.

The National Interest смята, че Русия разработва подобна система. Първият заместник-генерален директор на концерна КРЕТ ("Концерн за радиоелектронни технологии") Владимир Михеев разказа, че новият руски безпилотен самолет прилича на китайския "Божествен орел" по това, че е снабден с нискочестотен радар, който може да открие американски самолети-невидимки като F-35, F-22 и B-2.

Руският безпилотен летателен апарат ще направи пробив благодарение на интегрираната система за радиоелектронна война, пише изданието. Според Михеев системата създава не само защитна електромагнитна сфера за противодействие на ракетите "въздух - въздух", но и изчиства самолета от екраните на радарите. В този случай новият руски безпилотен летателен апарат ще бъде в състояние да открива американски "невидимки", при това оставайки незабелязан за тях. "Това може да стане смъртоносна комбинация", констатира изданието.

Някои американски военни вече се подготвят за този ден, когато самолетите- невидимки в по-голямата си част ще са остарели, подчертава изданието. Началникът на военно-морските операции на САЩ адмирал Джонатан Гринерт отбеляза, че е възможно технологията "стелт" да е надценена.

Ако руските и китайските безпилотни самолетите потвърдят своята ефективност, то огромните инвестиции на американското правителство в разработката на пето поколение изтребители може да се окажат хвърлени на вятъра, заключава The National Interest,.

Източник: Руски дневник


Прочети цялата статия тук: Безпилотните самолети на Русия и Китай слагат край на американските "невидимки" - Поглед Инфо



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10385274
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930