Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2015 21:23 - БОРИСОВ ПРИЗНА, ЧЕ СМЕ ВЪВ ВОЙНА, НО НЕ КАЗА, ЧЕ НИ ХВЪРЛЯТ СРЕЩУ РУСИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
6 април 2015, понеделник | публикувано от Стела Кирилова Борисов призна, че сме във война, но не казва, че ни хвърлят срещу Русия

 

Всички политически сили, без АТАКА гласуваха базите на САЩ да останат

 

В четвъртък следобед от 14.30 ч заседаваше комисията по отбрана. Дневният ред се състоеше от една-единствена точка и това беше предложението на АТАКА за прекра­тяване на договора със Съединени­те щати за четирите бази, които се използват от 2006-та година от САЩ, без да се плаща стотинка за тях. Знаете, че от 2006-та година, АТАКА бяхме единствени, които правихме протестни митинги в цялата страна срещу базите.

image

Борисов признава, че сме във война, но нямаше смелостта да се противопостави на държавния секретар на САЩ Джон Кери срещу въвличането на България срещу Русия

 

И до ден-днешен тези бази съществуват и се ползват от аме­риканците. В тях се вкарва как­вото те пожелаят, без никакъв контрол. В момента от тези бази се подготвят военни действия, стоварва се бойна техника. От тези бази се подготвя плацдарм за война срещу Русия на терито­рията на Украйна.

В четвъртък следобед аз като вносител лично изчетох мотиви­те, с които искаме прекратяване на договора между Република България и Съединените щати за ползването на тези четири бази. Каква беше реакцията на всички останали освен АТАКА?

Реакцията беше „против”, „против” и пак „против”. Тук вече даже не трябва да се зани­маваме с ГЕРБ и реформаторите, защото те са такива атлантици, че само като чуят нещо срещу Америка, автоматично натискат копчето „против”. Обаче, какво да кажем за БСП, за Патриотич­ния фронт и за някои представи­тели на други партии, които не са се заявявали като отявлени атлантици?

На първо място ще се зани­маем с БСП. В комисията по от­брана БСП имат трима предста­вители. Това са Ангел Найденов, Димитър Димитров и Атанас Зафиров. Двама от тях гласува­ха „против” нашето предложе­ние. Зафиров се въздържа. Което всъщност не е „против”.

Красимир Каракачанов пред­ставлява Патриотичния фронт. Той е и заместник-председател на комисията. ПФ има още един представител – Милен Михов. Двамата представители на Па­триотичния фронт също гласува­ха против нашето предложение. Тоест – те заявиха ясно, че искат американските бази да останат.

Още в началото председате­лят на комисията Михо Михов, т.нар. генерал (не знам защо го наричат генерал, но този човек според мен позори този чин) изгони камерата на ТВ АЛФА и каза, че комисията ще бъде за­крита. Ние с колегата Илиян То­доров си водехме записки.

Валентин Радев от ГЕРБ, бивш заместник-министър на отбраната при Аню Ангелов, направи изключително злостно изказване срещу предложението на АТАКА и каза категорично, че базите не трябва да се пипат. Те страхотно допринасяли за увеличаването на нивото на бой­ната подготовка на българските войници. Не знам досега как сме се оправяли без американски бази.

Няма как другояче да опреде­ля освен като арогантно, самодо­волно, парвенюшко поведението на Красимир Каракачанов. Го­ворейки на „ти” фамилиарно с репортер, който се обръща кул­турно към него на „ви”, той си позволява едно махленско пове­дение, което просто не е за пар­ламента. За мен е важно ясното потвърждаване от Милен ­ Михов, който също е от Патриотичния фронт, че е „за” оставането на базите.

Това е много важно да се чуе, защото много хора, са се заблуждавали, че тези депутати, които са в Патриотичния фронт (някои от тях са били в АТАКА предали са четата), не са против американските базите в България.

На лицето Ангел Найденов от БСП няма да се спирам, защото той беше един от радетелите за тези бази.  Още когато беше подписан договорът през 2006-та година, Ангел Найденов беше един от моторите за това подписване. Договора го подпи­са Ивайло Калфин, тогава вън­шен министър на България при министър-председател Сергей Станишев и президент Георги Първанов. Е, те сега са се раз­делили на две партии, но всъщ­ност те одобриха стъпването на американския военен ботуш тук, на българска територия, та до ден-днешен. Ангел Найденов пък каза, че никой не е опреде­лял България като фронтова дър­жава. Не е вярно – Джон Кери ни определя така.

Това е ситуацията днес в Бъл­гария. Мнозинството в парла­мента, е „за” наличието на чуж­ди военни бази у нас. Тук военни бази никога не е имало. Дори когато бяхме във Варшавския договор, в България не е имало съветски военни бази. Сега има четири американски. Тежката техника вече е стоварена на гара Зимница – огромни танкове, аме­риканска тежка бойна техника. Това означава война.

Между дру­гото, разбрах, че министър-пред­седателят госпо­дин Борисов, при някое поредно рязане на лента или откриване на нещо, което вече е открито, е успял да каже, че т.е. да повто­ри това, което аз казвам – че е има­ло война. Каква война? Къде? Кой с кого? Той не казва това, разбира се. Кура­жът не му стига дотам, защото ще му се скарат от американско­то посолство. Но признава, че сме във война. След като признава­те, след като ка­жете”а”, кажете „б”, „в”, и оста­налите букви от азбуката, госпо­дин премиер. Тогава спрете тази надпревара във въоръжаването, прекратете ученията и обявете неутралитет до изясняване на украинската криза. И то изя­сняване такова, което да бъде признато от всички страни в целия свят. Не едностранно от Вашингтон, не едностранно от Брюксел, марионетката на Ва­шингтон, а от целия свят. А це­лият свят е много по-голям от Брюксел и от брюкселското по­лезрение.

 

АТАКА ПРЕДЛАГА ОТМЯНА НА ЛЯТНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ

image Поради идиотската масон­ска измишльотина, наложена в Европа през 1916-та година, а в България през 1979-та година, кой знае защо по кому­нистическо време, ние въртим часовниците напред-назад, с което нанасяме огромни щети върху физи­ката и пси­хиката на българите, а и на всеки, който сменя часа.

Ние сме подготвили и сме внесли вече в парламен­та една поправка, с която да се премахне тази идиотщина, чрез която уж се пестяла енер­гия и електрически ток. Абсо­лютни глупости.

Електрическият ток – отдав­на неговата цена се определя от монополисти като ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-Про или от американ­ски алчни фирми като тези, които държат „Марица 1” и „Марица 3”. Така, че няма ни­що общо тази измишльотина, тази перверзия с въртенето на часовника напред-назад с ис­тината за енергията или цената на енергията.

 

Коментар на Волен Сидеров в предаването „Неделник“ по ТВ АЛФА





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10377528
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930