Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 23:44 - ДА ПРИМЕРИМ ПРОТЕСТИТЕ: ИСТИНСКИТЕ ПРОТЕСТИ НЕ СА ТАНЦИ, ТЪПАНИ И "ХЕПАНИНГИ"
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
0



Да премерим протестите: Истинските протести не са танци, тъпани и „хепънинги“ Вчера заради Куршум Джамия близо 4,000 карловци се събраха на протест, в същия ден #ДАНСwithme във София събра 50 души

image

Близо 4000 души излязоха на протест в Карлово. Хората протестираха срещу решението на Пловдивския окръжен съд да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство. Джамията от 15 век е паметник на културата, но сега има реалната възможност да се превърне в молитвен дом. Шествие по централните улици на града направиха хиляди карловци. В протеста им се включиха и фенове на отборите Левски и ЦСКА. (наличието на най-големите врагове на „толерантността“ и изяви като „Гей Прайд“ говори, че протеста не е бил на „красивите и интелигентни“, но пък със сигурност не е бил организиран в партийните централи). Всъщност 4,000 на протест срещу отнемането на Куршум джамия си е протест пряко срещу ДПС.

„Дежурния“ протест, иззет от нормалните граждани и оглавен от финансирани от чужди държави „неправителствени граждански организации“, които същевременно са обвързани с „Капитал“ доживя своя 149-ти ден. Вече не ни предоставят изглед от „птичи поглед“, репортерите се набутват в шепата хора, оператора казва „в ефир сме“ и след 3-4секундно закъснение започват тъпаните да бият и да се чува „Оставка, Оставка“.

Самият факт, че нормалните граждани усилено започнаха да се дистанцират от иззетия им протест говори, че хората не приемат лица като Асен Генов, който получава финансиране от Американския тръст и обвързаните с кръгът „Капитал“, обслужващи ГЕРБ и ДСБ за тяхна „функция“, за техни „говорители“ или дори представители. Всеки може да направи разликата между истинските протести, в първите дни, да кажем до първия месец и след като се появиха Асенчо и другите на хранилка при Сорос. Започнаха „хепънингите“ и всички дивотии, които вече 149 дни старателно биват излъчвани в медиите. Именно за това протестите замряха. Можем да видим цифрите, които медиите дават за протестите пред Независимост. И ви съветвам, да видите какви цифри дават в самите медии на „Капитал“. 

Защо протеста е само в София и представлява 500-600 души пред „Независимост“, които бият тъпани, танцуват и играят фехтовка, а не в цялата страна, както бяха зимните? Защо след като платените социолози анкетират хиляда души и на базата на „резултатите“ си дават цифри, с които централите на ДСБ и ГЕРБ парадират - „99% от българите искат смяна на правителството!„. Това е просто смешно, защото няма как БСП да е втора политическа сила, след ГЕРБ, а 99% от българите да искат пак ГЕРБ или пък да искат да дадат втори шанс на изпадналите в кома партийки от Реформаторски блок.

Вече никой не си прави наивните илюзии, че хора получили стотици хиляди от чужда държава/тръстове/фондации и прочее хей’ така оглавиха протеста, а не обслужват еди-кои си интереси. Същевременно излиза, че спонсорите им са едни прекрасни филантропи като Джордж Сорос, които наливат милиони в създадената мрежа от „НПО“-та, за да може тези „НПО“-та да защитават интересите на обикновенния българин…което ми звучи като касапин, който говори нежно на прасенцето, което се готви да заколи.

Тези поддържани изкуствено и натрапвани протести не могат да бъдат идентифицирани като „граждански“, защото ясно се вижда кой ги дирижира, финансира и насочва в удобната за него посока. Но защо ДСБ смята, че може да се мери със структурите на ГЕРБ и БСП и се опитва да участва в една игра, в която е ясно, че няма да спечели? С действията си те ще постигнат следното:

- ще получат втори шанс да влязат в Парламента;

- тласкат ГЕРБ и БСП да си „премерят структурите“, а това е битка в която Реформаторите просто нямат място, но ако постигнат първото това едва ли ги касае, само че по този начин те ще върнат ГЕРБ на власт, БСП отново ще е втора, но важното е, че те ще са в Парламента; (ходи обяснявай после на „народа“, че наистина резултата е същия, но тогава няма да са толкова настървени, тъй като ще си получат субсидията и ще са в Парламента)

 

Как така за ден се събират 4,000 души в Карлово, в същия ден 1,000 души внезапно се събират срещу изграждането на бежански лагер?

Именно така избухнаха и протестите срещу нелепото назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС – бяха многобройни, личеше си, че хората са бесни и се събират, за да излеят гнева си спрямо управляващите. После протеста беше иззет от гражданите и превърнат в тази жалка пародия и цирк на определени партии и икономически кръгове. 

4,000 души се събират без пица, без рейсове. Защото има за какво да го направят, защото не искат Куршум джамия да бъде дадена на мюфтийството и превърната в молитвен дом. 1,000 души в Теглиш блокираха пътя София-Плевен за половин час, тъй като не искат бежански лагер там. Сравнете само тези два протеста с дежурния цирк-протест, който странно защо, след като е „подкрепян от 99% от българите“ съставлява шепа хора в центъра на София. Сравнете и броя на т.нар. „окупатори“, много от които се оказаха членове и активисти на…изненада – ДСБ, ако най-накрая решат да си признаят колко точно са. Спомнете си зимните протести – колко много хора в цялата страна пълнеха площадите, протестите срещу добивът на шистов газ и тн. Аз лично виждам огромна разлика между тях и тази пародийка в центъра на София. И не, не съм давал позволението на финансирани от чужди държави и олигархични кръгове лица да говорят от мое име и да изземат нашия, граждански, протест.

 

А на тези, които смятат българите за глупави хора, които могат да манипулират и фабрикуват мнението им бих казал, че истинските, бунтуващи се срещу системата българи не искат поредната подмяна, а искат истинска промяна. И тук вашите и нашите цели се различават – вие искате определени икономически кръгове и партии да си върнат властта, или да се сдобият с повече такава, а ние искаме смяна на системата!

 

Автор:

Уго Чан

Сподели »



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10390104
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930