Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2015 21:57 - САМО В ПИК: ЛЪСНА ЗАДКУЛИСНИЯТ СЦЕНАРИЙ ЗА ОСТАВКАТА НА ВУЧКОВ ! КОЙ ГО Е ПРОВОКИРАЛ И Е ПРОБВАЛ ДА ЗАБИЕ КЛИН В ГЕРБ ! БЪЧВАРОВА ОТРЯЗВА МЕРКАНТИЛНИТЕ АМБИЦИИ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 673 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

              САМО в ПИК! Лъсна задкулисният сценарий за оставката на Вучков! Кой го е провокирал и е пробвал да забие клин в ГЕРБ! Бъчварова отрязва меркантилните амбиции нa Реформаторите! Автор: Ивайло Крачунов image 10:38 | 06.03.2015 image 93403 image 36   image        

Користни интереси на видни представители на Реформаторския блок прозират зад решението на вътрешния министър Веселин Вучков да си подаде оставката и то в деня, в който директора на ФБР Джеймс Кони е на посещение при премиера Бойко Борисов, научи ПИК.

 

Стана ясно, че авторът на задкулисния сценарии е Иван Костов. Именно един от най-приближените му хора Атанас Атанасов сновеше от месец из парламентарната група на ГЕРБ и убеждаваше народни представители да подкрепят искането на РБ за отстраняването на шефа на ДАНС Писанчев, главния секретар на МВР Лазаров и на началника на ДАТО Цветан Китов.

 

Целта на милионера Костов и кликата му е била да посочат поне един техен представител за трите поста, за да могат след това постепенно да овладеят службите за сигурност.

 

Самият Вучков също искал да се раздели със Светлозар Лазаров, най-вече заради неуспешната операция в Лясковец.

 

Вътрешният министър нямал нищо против Писанчев, който се ползва и с одобрението на ФБР да продължи да ръководи ДАНС.

 

В крайна сметка Атанасов и Реформаторите му надделяли и превърнали искането за оставките на Лазаров и Писанчев във фикс идея на министър Вучков.

 

Те се надявали, че премиерът няма да приеме оставката на Вучков и след елеминирането на Лазаров, Писанчев и Китов, да настанят свои хора във ведомствата им.

 

Премиерът Бойко Борисов, обаче действал изненадващо и предложил Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

 

Реформаторите останали като попарени, въпреки че от дни обясняват, че са мечтали жена да стане МВР-шеф.

 

Причина за шока в редиците на Реформаторите е, че Бъчваровя ще пореже мераците им да получат една от трите овакантени позиции в МВР и службите.

 

Според информация на ПИК Бъчварова ще предложи не партийни, а професионални фигури за постовете шеф на ДАНС, главен секретар на МВР и началник на ДАТО.

 

По този начин Бъчварова ще изпълни мисията, която й е възложил Борисов за спиране на ченгеджийските номера в МВР и въвеждане на професионализъм в сектора за сигурност.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10388707
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930