Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2015 15:59 - СТРАШНА КАТАСТРОФА ЗА ЕВРОПА СЛЕД ИЗБОРИТЕ В ГЪРЦИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1612 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Welt am Sonntag: Страшна катастрофа за Европа след изборите в Гърция Последна редакция на 25/01/15 15:29       image   Ако никой не свърне от пътя, то ще се случи катастрофа – изход на Гърция от еврозоната с непредсказуеми последствия за валутния съюз, отбелязва Welt am Sonntag

С жесток челен удар между два спортни автомобила сравнява последствията за валутния съюз в Европа от евентуално неразбирателство между очертаващата се за победител на изборите в Гърция СИРИЗА и тройката международни кредитори, германският Welt am Sonntag. 

Гърците искат отписване на дълга, а партньорите й в еврозоната решително отхвърлят такава възможност. Ако никой от тях не се предаде, то Европа ще претърпи катастрофа. Ситуацията е като две спортни коли, движещи се една срещу друга. Тази, която първа спре или завие, губи. Така, валутният съюз предстои да се изправи пред най-голямата психологическа война във своята история – борбата около гръцкия дълг, чийто изход е непредсказуем, пише изданието.

Първият автомобил е управляван от Ципрас, който вероятно ще победи на изборите. Той изисква значително отписване на дълга и отказ от курса на строги икономии, за да спаси гърците от "хуманитарна катастрофа". 

В другия автомобил газта натискат международните кредитори. Те са против отписването на дългове и настояват на продължаване на реформите. И за двете страни в тази рискована партия е важно да не изпускат нервите си, тъй като първият проявил страх губи. Ако никой не свърне от пътя, то ще се случи катастрофа – изход на Гърция от еврозоната с непредсказуеми последствия за валутния съюз, отбелязва Welt am Sonntag.

Междувременно гръцкият президент Каролос Папуляс, който гласува в Янина, откъдето е родом, предупреди, че страната я очакват тежки години и прозова гърците да изберат най-добрите в парламента. 





Гласувай:
2



1. dimat - Хайде да видим,дали ще изляза прав.
25.01.2015 21:28
Гърците чрез СИРИЗА,или СИРИЗА,чрез гърците,или НЯКОЙ ТРЕТИ,чрез гърците и СИРИЗА,изигра един печеливш ход,печеливш за гърците и най-вече за този ТРЕТИ.

Ударен е голям шамар на ЕС."Големите" в ЕС се чудят,какво да правят.Всеки ход е губещ.

Ако оставят Гърция да излезе от еврозоната,това може да изиграе ролята на срутващото се домино,което да повлече и други страни и да остави в тази "еврозона", само няколко страни около Германия,или даже само Германия,което значи край на целия глобалистичен проект ЕС,като предверие за световния глобализъм.

Ако се реши на всяка цена, да се остави Гърция в еврозоната,това трябва да бъде с цената на много големи компромиси,удовлетворяващи исканията от програмата на СИРИЗА,което автоматично би послужило като пример и за много други страни от еврозоната да пуснат същия механизъм за изнудване,което на практика би довело до срутване на еврозоната и би оставило отново Германия пред същия проблем.

Ами,сега?!

Е,има и трети вариант,но при създалата се ситуация,най-малко вероятен - Ципрас и СИРИЗА да бъдат купени по някакъв начин(или сплашени с нещо) и по примера на домораслите дупедавци,след като докопат властта,да забравят за обещанията в програмата си,или започнат да я затлачват,оставяйки я в някакво неопределено бъдеще.

Ще видим.Доста гарги(народи) са се наредили на клона на надеждите и чакат с надежда.Даже и такива,като нашият,които са извън еврозоната "чакат нещо",по стар робски и сеирджийски обичай.
цитирай
2. pando - Каквото е да става
28.01.2015 10:48
Това е звучен шамар за паразитите от Брюксел.Както и да го усукват,това е край на рахата им.
Явно добре платените Шарлита не смогват да зомбират както трябва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10365499
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930