Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2014 20:27 - "Угнетени" от "киевската хунта" бесарабци ще създават "Бесарабска народна република"?
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 3589 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Аналитици предупреждават за опит за създаване на “Бесарабска народна република“ в южната част на Одеска област

От началото на 2014 г. в Украйна, Молдова и Русия регулярно циркулира разнообразна информация относително възможността за създаване на територията на част от Одеска област на така наречената “Бесарабска Народна Република“ (в някои варианти Република „Буджак“) – незаконна сепаратистска организация, която ще се опита да наложи контрол върху властта в южната част на Одеска област в интересите на Руската федерация.

За това се говори в отчета на групата Da Vinci AG, съобщава УНИАН.

„Обсъжда се вариант, когато сферата на влияние на „БНБ“ ще се разпространи на територията на Молдова, което ще създаде огнище на дестабилизация веднага в две държави, които днес са в зоната на активен интерес от страна на Кремъл“, се казва в документа.

Експертите определят няколко териториални варианта за „БНБ“. Най-негативният за Украйна са районите на юг от Одеса, които включват Белгород-Днестровски, Саратски, Тарутински, Арцизки, Татарбунарски, Болградски, Килийски, Измаилски и Ренийски райони.

При такъв сценарий на завземане в Молдова по-рано ще бъде дестабилизирана ситуацията в Гагаузия, Бесарабски и Тараклийски район, също така паралелно и в Приднестровието.

„Изначално основните усилия могат да бъдат насочени към създаването на независима Гагаузия, която може да претендира за територии в Молдова и Украйна. Гагаузия днес  е един от основните центрове на активността на Кремъл в региона“, се казва в отчета.

Според оценката на аналитиците ключови събития, които биха могли да повлияят върху дадения процес, са парламентарните избори в Молдова, опит за дестабилизиране в периода на изборите и през периода на създаването на нов правителствен екип, както и изборите на башкан на Гагаузия, които са насрочени за 2015 г.

В случай на дестабилизиране на ситуацията в региона и създаване на „БНБ“ Русия ще получи нова гореща точка в Украйна и Молдова, което ще премахне всички въпроси относно бъдещата евроинтеграция на държавите до решаването на конфликта и размразяване на конфликта в Приднестровието, както и относно началото на широкомащабна дестабилизация на ситуацията, която включва цялата юго-западна част на Украйна.

Също така това ще отреже Украйна от пристанищата на Дунава и ще се появи възможност да се използват мощностите на региона за собствени цели. Също така ще се появи възможност за създаване на територията на БНБ на плацдарм за настъпление в посока към Одеса, което включва създаването на бази за обучение на бунтовници и възможност за отваряне на втори фронт срещу Украйна, което ще даде повече възможности за превземане на южната част на страната едновременно от две посоки.

Целият анализ може да се прочете тук.

УКРАЙНА ДНЕС




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311984
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.