Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 21:25 - ДЕФОРМИРАН БОСТАН
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
0



Деформиран Бостан image Христина Христова e завършила Класическа гимназия и Българска филология. Проектира идеите си чрез словото в публицистика, есеистика, драматургия и създаване на специални събития.   Автор: Христина Христова 31.10.2014 |  Видяна 1097 пъти Деформиран Бостан        

/Поглед.инфо/ Айде да ни е честито!

Коалиция БОСТАН вече се роди, макар и леко Деформирана от капризното включване на умните и красивите, които поискаха да минат под Триумфалната арка в ролята на инкрустиран бастун, а не на проста патерица. Така де, те са умни и красиви. И артистични. Дори и да подпират, трябва да изглеждат някак си изискано. Да се вижда, че и тяхната роля е заслужена и значима. Като тях самите. Ами да, не беше малко – цяла година дефилираха по жълтите павета, все пак! То не бяха театрални сценки, концерти с пиано, поеми, хаштагове, кафета, разголени мацки, балерини, че и цял автобус от картони сглобиха! Време беше да оберат аплодисментите от представлението и да минат по червения килим, за да се окичат с лаврите. Че това, служебното правителство, беше временна оферта.

Друго си е сега!

Добре стана, че Дол не пропусна да им даде едно рамо, преди да побърза да се отдаде на сладострастни опипвания на пейката край Лъвов мост, навярно обсебен от юношеските си спомени, когато е тичал между Страсбург и Кел, за да гледа порнофилми. Явно и сега е тичал за същото, но този път между Брюксел и София, защото и нивото му вече е вдигнато – вместо да гледа порноактриси на екрана в киносалона, височайшата му позиция предполага да опипва кметици на живо. Слава Богу, пътьом успя да  мине и през парламента, та да назначи новото правителство и да обяви фаворита на Европа за премиер на българите.

Чудничко! Всичко се нареди прекрасно. И всички са доволни. Патриотите хем ще помагат, хем няма да се пречкат в боя за меки кресла. Стигат им и експерти от втория ешелон, чрез които все някак ще успеят да събират трохички и кокалчета, изпаднали по невнимание. Но те и на това да са доволни.

А от дебелата сянка на завесите, в кадифените гънките зад кулисите, господарите-либерали с евроатлантическите ценности обещаха цели 300 дни подкрепа. Ако министрите са послушни и не пипат хората от сараите, ще има още гювеч. Яко гювеч. Тюрлю.

Така, макар и Деформиран по неизбежност, БОСТАН вече се роди.

Представлението започва, дами и господа!

Оркестърът свири туш!

Заедно с телефоните, изключете и сетивата си.

За да не виждате.

За да не чувате.

За да мълчите.

Театърът е за слепи, глухи и неми.

Шшшшшшшшшшт!!!!


Прочети цялата статия тук: Деформиран Бостан - Христина Христова - Поглед Инфо



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10376335
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930