Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2014 09:37 - ДО КАКВО ЩЕ ДОВЕДАТ НОВИТЕ САНКЦИИ ПРОТИВ РУИЯ ?
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
0



До какво ще доведат новите санкции против Русия? image

© Колаж: "Гласът на Русия"

Европейският съюз има намерение да разгледа пакет от икономически санкции против Русия. Наистина, за сега не е ясно на какво равнище ще се състои това разглеждане.

Някои страни-членки на ЕС вече заявили, че не е целесъобразно отново да се събират по този повод на среща и по-добре е да въпроса да се ограничи на равнище на посланици.

От „третия пакет” на антируските санкции вече е решено да бъдат изключени газа и газовото оборудване. В пакета ще влязат забрани за отделни видове финансови и банкови услуги, подписване на нови контракти в отбранителната сфера и продажба на техника с двойно предназначение. Но в ЕС вече заявили, че всичко това няма да се разпространява на по-рано подписаните контракти.

От своя страна министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заявил, че санкциите против Русия са абсурдни и в процеса явно се намесили чиито „едностранни интереси”. Русия винаги се стремила „да направи само едно нещо: да намери начин да повлияе на ситуацията в Украйна за да преведе ситуацията от военното противопоставяне в руслото на политическите преговори в пълно съответствие с онези задължения, които са поели Русия, САЩ, и Украйна, заявил Лавров.

Твърдите санкции по отношение на Москва преди всичко ще нанесат удар по собствената икономика на Европа, казва експертът Павел Святенков:

- Европа едва започна да излиза от състояние на криза. Те ще се постараят да се ограничат с минимални санкции. И въобще може би нямаше да въвеждат никакви санкции, ако не беше натиска от страна на САЩ.

Експерти от Еврокомисията вече изчислили, че заради санкциите в този вид, в какъвто настояват САЩ, тази година Европа вече ще загуби 40 млрд. евро. В 2015 година такива загуби вече ще възлязат на 50 млрд. евро. Т.е. около 0,5% от годишния БВП на целия ЕС. При това става дума само за изнасяната в Русия продукция на военните отрасли и с двойно предназначение. Ако се вземе предвид другия износ и неизбежния отговор на Москва, то загубите многократно ще нараснат. Само Германия има с Русия търговски оборот от 80 млрд. евро годишно. От него пряко зависят около 350 хиляди работни места в Германия.

Именно като имат предвид всичко това, много руски експерти смятат, че зад санкциите се крие желанието на САЩ да прекъснат връзките на Русия и Европа и самите те да заемат икономическата и политическата ниша на Москва в ЕС.

Сега Вашингтон активно провокира нова „студена война” и се опитва да накара Европа да прекъсне отношенията по различни отрасли с Москва, е убеден главният редактор на списание „Геополитика” Леонид Савин:

- Прекъсвайки отношенията с Русия, Европа ще бъде принудена да се обърне за по-тясно сътрудничество със САЩ. И затова опитите да бъде възобновено трансатлантическото партньорство, да бъде установен нов формат на трансатлантизма или евроатлантизма непосредствено в Европа е цел номер едно в САЩ, която те си поставят, провеждайки такива режими на санкции.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_28/Do-kakvo-shhe-dovedat-novite-sankcii-protiv-Rusija-9502/





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317730
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031