Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2014 15:02 - СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: ЗАПАДЪТ ДОРИ НЕ СЕ ОПИТВА ДА ПОВЛИЯЕ НА КИЕВ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сергей Лавров: Западът дори не се опитва да повлияе на Киев image

Сергей Лавров. © Фото: РИА Новости/МВнР на Русия

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в понеделник на пресконференция в Москва упрекна Запада в отсъствие на политически инициативи по уреждане на ситуацията в Украйна, отбелязвайки, че от страна на западните страни звучат единствено искания към Русия и заплаха от санкции:

- От западните колеги не съм виждал и чувал никакви политически инициативи. Те говорят само за едно: Русия трябва да промени политиката си и докато не е промени, ще има санкции. Не знам какво имат предвид по промяна на политиката. Ние подкрепяме споразумението от 21 февруари, ние бяхме инициатори на разработването на женевското заявление. Ние подкрепихме „пътната карта” на ОССЕ, която Западът отказа да подкрепи. Ние предложихме различни форми на присъствие на наблюдатели на граничните пунктове. И това, колко много време беше необходимо за решаването на тази лека задача се обяснява само с едно нещо: с това, че Западът се опитва да забави този процес. Не знам защо. Може би настоявайки за транспарентност, те самите не искат такава транспарентност?...

Русия се стреми единствено към едно нещо: да намери начин да повлияе на ситуацията в Украйна за да я преведе от военното противопоставяне в руслото на политическите преговори, подчерта Сергей Лавров:

- Каквото и да прави Русия в полза на започване на преговорен процес, то всички нейни усилия се натъкват на противодействие от страна на новото украинско ръководство, което чувства практически безусловната подкрепа на нашите американски и европейски колеги. И проблемът е именно в това.

Говорейки за санкциите, Сергей Лавров отбеляза, от гледна точка на Москва, санкциите рядко постигат поставената цел:

- В случая с Русия те просто не могат да я достигнат. Ние ще преодолеем сложностите, които възникват в определени области на икономиката. Но нашите западни партньори не могат да ни обяснят, какво искат до постигнат от нас.

Според руския министър, в Европа на лице е явна инерция по въпроса за въвеждането на санкции, която се подкрепя от САЩ. Във Вашингтон вероятността от обединяване на усилията на Русия и ЕС се разглежда като заплаха. При това Русия няма намерение да пада в истерика и да отговаря на удара с удар. Това е недостойно за голяма страна, отбелязва Сергей Лавров.

На пресконференцията беше засегната и темата за катастрофата на малайзийския Boeing 777 в Донецка област на Украйна. Ръководителят на руското външно министерство отново заяви, че Москва призовава да бъдат прекратени опитите да се прикрият следите в разследването на трагедията, и че това разследване трябва да бъде честно и основана на факти. Русия на никого няма да вярва само на думи. Както отбеляза, би било смешно да се отиде в американски съд и да се каже: ”Човекът, когото защитавам има 100% алиби, но това е държавна тайна и затова повярвайте ми на думи”.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_28/SERGEJ-LAVROV-ZAPAD-DAZHE-NE-PITAETSJA-POVLIJAT-NA-KIEV-9196/





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10360040
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930