Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2014 21:16 - МОСКВА ЗАШЛЕВИ ГОВОРИТЕЛЯ НА БЕЛИЯ ДОМ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Москва зашлеви говорителя на Белия дом   Министерство на външните работи на Русия разпространи документ, в който нападна реакциите на САЩ след катастрофата с малайзийския Боинг. На остра критика е подложен говорителя на Белия дом Джош Ърнест за изказването му, че САЩ събирали информация из социалните мрежи за съпричастността на Русия към трагедията.„Съдейки по нестихващата кампания за оклеветяване на Русия, организирана от американската администрация, там политиците все повече разчитат на откровени лъжи при провеждане на външната политика. Например последните изказвания на Джош Ърнест, прес секратарят на президента на САЩ. Той направо обвини страната ни за падналия в Украйна лайнер на Малайзийските авиолинии”, се казва в разпространеното днес съобщение, цитирано от РИА Новости.

В изказванията си Джош Ърнест обвини руското правителство в съпричастност към катастрофата. По думите му самолетът би могъл да бъде свален от ракета, изстреляна от територия в Украйна, контролирана от опълченците. Ърнест заяви още, че администрацията на САЩ е разполага с информация от социалните мрежи, че Русия е обучила опълченци в Украйна да използват зенитно – ракетни установки „Бук”.

„От Вашингтон не предоставят никакви доказателства в подкрепа на твърденията си. Не показват дори и позоваване на факти, ограничават се само със споменаването на някакви „разузнавателни данни”, които обаче не могат да разкрият и вече съвсем нелепото – „информация от социални мрежи”. С други думи вашингтонският режим в построяване на теориите си разчита на несъответстващи на действителността антируски измислици, събрани в интернет. Ясно е кой ги пуска и замърсява интернет – Вашингтон и може би Киев”, се казва още в документа.

„Преди да посочва виновниците, САЩ трябва да отговори на 10 въпроса на Министерство на отбраната на Русия и 28 въпроса, сформулирани по линия на руската авиация. Защо от Вашингтон мълчат?! Защото явно не могат да отговорят, или защото отговорът би се формулирал само в една дума – „санкции””, гласи заключението на разпространеният днес документ от Министерство на външните работи в Москва.

На пресконференция в Русия,  военните обнародваха данни от обективният контрол на обстановката над Донецк малко преди падането на Боинга. Според тези сведения точно тогава е имало повишена активност на украински ракетни установки. На пресконференцията тогава бяха изкарани данни и затова, че малко преди катастрофата украински самолет се е приближил до малайзийския лайнер./БЛИЦ




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317366
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031