Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2014 16:58 - САЩ СЕ ГЛАСИ ДА ОБВИОНИ УКРАИНСКИ ДЕЗЕРТЬОР ЗА СВАЛЯНЕТО НА МН17 ?
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1400 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
САЩ се гласи да обвини украински дезертьор за свалянето на MH17? DesinfoWar / 3 hours ago

image

В опит да се обясни наличието на доказателства, които показват украински войници да изстрелват ракетата свалила малайзийския полет MH17, Вашингтон може би се приготвя да поправи данните от разузнаването, чрез хвърлянето на вината върху “дезертьор” за да оневини Киев. 

Както беше съобщено в понеделник, известният бивш репортер на Асошейтед Прес и Нюзуик, Робърт Пери е получил информация от източник в разузнаването, че САЩ притежават снимки, показващи хора преоблечени в униформи на украинската армия, които оперират с ракетната установка БУК която е свалила MH17.

Aко това се окаже вярно, подобна информация тотално би лишила от съдържание и без това разклатената версия на Вашингтон и Киев, че подкрепяни от Русия бунтовници са отговорни за атаката.

Американския държавен департамент изглежда вече започна да променя тона си, за да отхвърли всякаква вина на Киев за свалянето на самолета. Както съобщи вчера LA Time. “Американски официални лица заявиха, че е възможно ракетата SA-11 (натовското название на системата БУК), да е била изстреляна от дезертьор от украинската армия, който е бил трениран да използва подобни ракетни системи”

Хвърлянето на вината върху “дезертьор” ще позволи на САЩ да обясни защо извършителят е носел украинска военна униформа, когато е свалил пътническия самолет.

“Изявлението за възможен “дезертьор”, може да обясни защо някои от специалистите анализирали данни, са видели войници в украински военни униформи, опериращи с ракетна батарея в Източна Украйна. Но има и друго, много вероятно обяснение - че американското разузнаване отказва да приеме, че ракетата може би е изстреляна от някой, работещ за украинската армия.”, пише Пери, добавяйки, “Ние може би виждаме друг случай, в който американското правителство “поправя разузнаването”, около отчаяната си версия, както се случи с войната в Ирак.”

През последните 48 часа, много хора се усъмниха в изказванията на щатския департамент, заради липсата на доказателства предоставени от Вашингтон, освен съмнителни постове в социалните мрежи и видео клипове в Youtube, качени от украинското правителство.

По време на забележителната размяна на въпроси и “отговори” между репортерът на Асошиейтед прес, Мат Лий и заместник-говорителката на държавния департамент, Мари Харф, Лий натика говорителката в ъгъла и я накара да признае, макар и мълчаливо, че версията на САЩ се базира изцяло на малко повече от постове в социалните мрежи.

САЩ по-късно потвърди, че няма никакви доказателства, които да свързват директно Русия с атаката.

 

източник:prisonplanet.com/

  •  
  •  
  •  
  •  
  July 23, 2014 in Новини.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10355003
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930