Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2014 22:03 - ДЕПУТАТ ОТ РУСКАТА ДУМА СПЕЦИАЛНО ЗА LIVENEWS : С БЪЛГАРИЯ СМЕ БРАТСКИ НАРОДИ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 858 Коментари: 1 Гласове:
1



Депутат от руската Дума специално за Livenews: С България сме братски народи 03 юли 2014, четвъртък | 15:59 Прочетена: 2074 Коментари: 0 Снимка: degtyarev.info image

Депутатът Михаил Дегтярев в уникално интервю пред нашата медия


Депутатът на руската държавна Дума Михаил Дегтярев обяви специално пред нашата медия, че България и Русия винаги са били и ще бъдат братски народи. Повод за това интервю бе вчерашното тържествено отркиване на възстановения кръст-паметник в Шипка.

Михаил Дегтярев - депутат от руската Дума image Филип Петрунов

 

Той заяви, че за първи път е в България, но задължително ще повтори посещението си, като следващия път ще дойде и със семейството си. "Във вашата страна цари православието, много хора владеят руски език. Трябва и моите деца  да научат за общата история на нашите два народа, трябва да дойдат и на това свещено място - Шипка", заяви депутатът от "ЛДПР".

 

В следващите въпроси, Дегтярев сподели и позицията си проекта "Южен поток" и за конфликта в Украйна.

"Аз мисля, че преди всичко от този проект трябва да е заинтересувана Европа и страните, които участват в него. Проектът е в интерес на всички участващи страни, Бъглария също може само да спечели от участието си в Южен поток", заяви Михаил Дегтярев .

Украйна-трупове image Интернет

 

"В Украйна всеки ден умират наши сънародници, деца, старци. Погледнете колко много бежанци идват на територията на Русия. Те оставят своите домове само и само да спасят живота си. Вече над 500 000 емигранти вече са на руска територия. Това не е пропаганда, всеки който желае може да отиде до Ростов и да види за какво става дума".

 

"Не мога да разбера позицията на Запада, как може да поддържа този фашиски режим.

Европейският съюз винаги е защитавал правата на човека, а тук  необяснимо защо постъпват по този начин. Украинската армия избива деца, мирни граждани, журналисти, а от Европа си затварят очите пред всичко това.

За разлика от Украйна, Русия винаги се е стремяла за мирно разрешаване на тази война. Ние ще направим всичко възможно този комфликт да се разреши само и единствено по мирен път", завърши Михаил Дегтярев.

 

 

® LIVENEWS.BG / Антоан Николов



Гласувай:
1



1. dinkov - Динков
21.07.2014 23:49
Че кой твърди, че не сме братски народи. Цяла южна Русия има български корени, да не коментираме т.н. Татарска република, Чувашия, Башкирия и др. А и една малка подробност. Както и да се върти, колкото и да си усуква някоя истина, в "конце, концов" лъжата трудно минава. Руският език е осъвременена форма на старобългарския език, руснаците ползуват българската азбука, не славянска, не кирилица, а българска. Поради простата причина, че когато е създавана, понятие славяни не е съществувало, а когато те са приели българската азбука, дори не са си и помисляли, че не пишат на български. Да не коментираме, че дори християнската вяра приемат от България и български свещеници, първият им патриарх какъв е по народност и т.н. Че няма как да не сме братски народи. Това не е шовинизъм или русофобство, просто истината рано или по-късно, но излиза наяве.
Ицко
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315558
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031