Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2014 23:12 - РУСИЯ ИЗНЕНАДА СВЕТА С НОВО ТАЙНО СУПЕРОРЪЖИЕ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1392 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РУСИЯ ИЗНЕНАДА СВЕТА С НОВО ТАЙНО СУПЕРОРЪЖИЕ

юли 12

Posted by infobalkani

            1 Vote

imageРуска уникална ядрена военна технология, подробностите за която са държавна тайна, е позволила да се създаде ново оръжие, наричано засега снопово. Частици (като електрони, протони, мезони, дори неутрални атоми и молекули) се ускоряват в линеен ускорител до релативистки скорости, или казано с други думи, до скорости, близки до скоростта на светлината, и се превръщат в своеобразни мощни  „куршуми”.

Това невиждано оръжие привлича вниманието на специалистите, които работят в областта на „звездните войни”. Изяснява се, че снопът частици притежава три поразяващи фактора: механично разрушаване, насочено гама-излъчване и електромагнитен импулс. Разработките са водени в Сибирското отделение на Академията на науките на СССР от физици под ръководството на А.С. Богомолов.

Руснаците смятат сноповото оръжие за асиметричен и евтин отговор на американската програма за „звездни войни”.

Най-същественото е, че американците могат да създават мощни ускорители, но уви, с дължина стотици метри, което ги прави непригодни за мобилно използване. Затова пък руските учени, благодарение на едно секретно уникално откритие, създават малогабаритни машини, които могат да се поместят на борда на най-големия в света военен самолет „Руслан”.

Проф. Игор Николаевич Острецов изучава подробно компактните линейни ускорители на А. Богомолов и като прилага ядрената релативистка теория, предлага с тях на огромно разстояние да се открива ядрено оръжие и да се разрушава активната му зона с полученото снопово оръжие.

Игор Острецов е и създател на оригиналната руска технология за плазмена невидимост, която сега се прилага в най-новите руски летателни апарати – самолети и ракети. Пътищата на Острецов и Богомолов засега се разминават обаче. Разработката на новите секретни ускорители изградени на базата на така наречената обратна вълна, които обещават да се превърнат в невиждано оръжие, е под въпрос. Идеята обаче е чудесна и тя ще намери своите покровители.

Технологията за дистанционно откриване на ядрени заряди, пренасяни по сушата или с кораби с ракети, е перспективна. Може да се разруши корабен реактор, превръщайки го в „мини-Чернобил”. Според обясненията на професор Острецов, ако един самолет „Руслан” с това оръжие на борда мине над самолетоносач за части от секундата, може да изпрати излъчване, в резултат на което ядреният реактор на самолетоносача моментално ще се взриви.

Ако “разминаването” на Богомолов и Острецов е по-скоро за външна употреба, вече е ясно, че руски учени под ръководството на академик Валерий Бондур все пак са започнали  да работят в областта на ядрените релативиски технологии, базиращи се на взаимодействието на получаваните с помощта на ускорители снопове заредени частици с ядрата на тежките елементи. Инструмент за реализацията на ядрените релативистки технологии е модулният компактен ускорител на протони и тежки, включително уранови, ядра в чието устройство са вградени руските патенти на учените И. Н. Острецов и А.С. Богомолов.

Специалисти поясняват, че ако сноп от елементарни частици (корпускули) – електрони, протони, позитрони, от които са съставени ядрата и атомите на веществата, ускорен до голяма скорост, получил висока енергия, удари ракета, той може да й нанесе по-голямо поражение, отколкото лазерното и кинетичното оръжие.

Частиците проникват по-дълбоко в материала и предизвикват както вторична радиация, която поврежда чувствителните към нея електронни елементи, така и пряко нарушава функциите на останалите системи. След този удар ракетата практически е напълно разрушена.

Експертизата на 12-и институт на 12-о главно управление на Министерството на отбраната на Руската федерация е потвърдила, че днес само Русия може да се въоръжи с боен комплекс снопово оръжие на базата на тези релативистки технологии, което може радикално да промени начините за водене на война и съотношението на силите в света.

Вече е завършена работата по теоретичното и експериментално изследване на метода дистанционна инспекция на ядрените материали и е потвърдена технологията, позволяваща не само да се идентифицират, но и да се унищожават всякакви ядрени системи.

Според Виктор Илюхин тази уникална военна технология, подробностите за която съвсем естествено са държавна тайна, позволява сред множеството лъжливи цели да се опознават истинските бойни глави с ядрен заряд. Може точно да се определи кои са лъжливите цели и да бъдат унищожавани само истински опасните -ядрените.

Няма да е пресилено да се каже, че светът се намира на прага на ядрения тероризъм, а той може да бъде предотвратен, на първо място, за сметка на контрола на несанкционираното транспортиране на ядрени материали. В този смисъл достатъчно ефективен може да бъде само контрол, който може да бъде осъществен с мобилни средства, в която и да е точка на земното кълбо.

Анализът на изпълнения в Русия проект в рамките на разработките по ядрено-релативистката технология от групата учени на Острецов е показал, че задачата може успешно да бъде решена само чрез използването на протонния ускорител на обратна вълна на руския учен Богомолов, монтиран на самолета “АН-124 Руслан”. Този самолет може да вдигне до 120 тона товар. Диаметърът на фюзелажа му е 6,5 м. и е единственият самолет в света, чрез който може да бъде решена задачата по инспекцията.

Косвено доказателство, че руското военно ръководство вече разчита на сноповото супероръжие, което може да промени войната и съотношението на силите в света, е намерението в скоро време да бъдат произведени 20 нови самолета „Руслан”.

 

Автор: О.р. полк. инж. Тодор АНДРЕЕВ





Гласувай:
3



1. turb04 - Точно така. . . Толкова е тайно ор...
13.07.2014 17:39
Точно така... Толкова е тайно оръжието, та чак в блог.бг-то се обяснява какво е...
Ти да видиш...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10361998
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930