Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2014 22:25 - ПЕТИ ОКТОМВРИ - ТРИ ШЕСТИЦИ ОТ ТОТОТО ЗА ДПС
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пети октомври – три шестици от тотото за ДПС Дата: юни 28, 2014 В: Политика |

imageАко се запази датата 5 октомври за провеждане на предсрочните избори, ДПС ще ударят нещо като джакпот от тотото. Партията на Доган и Местан има всички шансове да се превърне във втора политическа сила и вместо очакваната почивка и изолация от властта, могат да се окажат сериозен претендент за всяко следващо управление.

Политическите партии им поднасят явен подарък – на 5 октомври е вторият ден от Курбан Байрам. Това означава, че от съседна Турция у нас ще пристигнат над 100 хил. изселници, за да посетят близките си за празника. За южните съседи от 4 до 7 октомври са официални почивни дни и това ще се окаже добър повод много наши сънародници да се върнат по родните си места в България.

На първия ден от байрама – събота задължително колят курбана и ходят на джамия, а това означава, че всички ще бъдат приканени от ходжите и мюфтиите да пуснат гласа си за ДПС. Не е тайна, че почти всички от духовниците от мюсюлманското вероизповедание се контролират от партията на Доган и нескрито агитират за нея в молитвените домове. Освен това почти всички от изселниците са регистрирани и у нас и за разлика от местните избори, тук няма да се изисква условието за уседналост за да направят своя избор. Много от тях освен заради личния сантимент и връзката си с роднините идват и по чисто икономически причини. В Турция например един кг. говеждо месо струва около 30-35 лири, а у нас им излиза около 10 лири, или три пъти по-евтино. Същото се отнася за млечните произведения и други стоки. Така вместо да им се налага да се редят пред урните и секциите в Турция, ще имат повод да се върнат в България и без ДПС да ги подканя и организира да гласуват.

Според наши изселници над 100 хил. сънародници ще се върнат в началото на октомври по родните си места. Това означава, че ДПС ще постигни прогнозируем от сега резултат от 600 – 700 гласа. Това автоматически ще ги превърне във втора политическа сила и вместо очакваната изолация отново ще се превърнат в незаобиколим фактор в родната политика.

В политическите централи са изненадани как така неочаквано се стигна до точно тази дата, след като Борисов искаше в средата на септември да са изборите, а ДПС даже настояваха за по-късна дата. За сега Борисов реагира, че независимо от датата не се притеснява да отиде на директен двубой. Вече се заговори и, че не е изключено в неделя, на консултациите при президента да се търси нова дата. На „Позитано” се усетили, че 5 октомври е капан за тях и шестица от тото за етническата партия.

Станишев отново е бил неадекватен, въпреки, че се е фиксирал върху доскорошния си коалиционен партньор и е готов да ги прецака на всяко ниво.

Мюсюлмани коментират, че смесването на религията с политиката е опорочаване на празника, а и доказателство, че вярата се използва за политически цели, което е забранено от конституцията.

Ако 5 октомври се запази като дата за предсрочен вот, този път партиите няма да имат основание да се оплакват от изборен туризъм, защото сами поднесоха на ДПС редкия шанс да станат втора политическа сила.

Източник: faktor.bg





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10391447
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930