Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 08:45 - ДОМБАС ПОТЪНА В КРЪВ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1489 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
юли 3, 2014 at 2:23 pm   Донбас потъна в кръв (СНИМКИ/ 18+) Публикувано от: Олга Гурска

Веднага след като украинският президент Петро Порошенко прекрати примирието, Донбас буквално потъна в кръв. След настъплението на украинската армия, числото на жертвите се увеличи в пъти. В момента обстановката е следната: разкъсани тела на деца и жени в село Кондрашовка, разстрелян автобус с бежанци в Краматорск, жертви в Славянск, сражения и жертви в селата Николаевка и др. Военните ожесточено продължават да подлагат на авиационни и артилерийски удари мирните жители на Донбас.

Блокадния пръстен около Славянск се свива, водят се непрекъснати сражения за с. Николаевка, което има функцията на мост с „голямата земя“. Украинските силови структури безцеремонно използват артилерия, авиация, бронирана техника, забранени химически оръжия и всякакви други методи за насилие и унищожение. Жертвите сред цивилното население с всеки изминал ден стават все повече, както и потокът на бежанци. Русия не спира да приема бежанците, както и изпраща камиони с хуманитарни помощи в горещите точки на източна Украйна, където камионите биват обстрелвани, задържани, а често и връщани обратно от контролираните от Киев военни сили.

Два украински бомбардировача са нанесли удар по жилищен квартал в с. Стара Кондрашовка на около 20 километра от Луганск. Според кореспондент на LifeNews, това са били Су-25. Загинали са седем души, в това число 5-годишно момиченце, което предния ден имало рожден ден. Има и 8 ранени, които са откарани в болница.

След мощната бомбардировка на една от улиците в Стара Кондрашовка са зейнали огромни ями. По дворовете на къщите буквално са разхвърляни останки от тела на местни жители. Толкова са били силни взривовете, че буквално са разкъсали хората. Повечето къщи са разрушени до основи.

“Кръжаха два самолета. Изведнъж започнаха да ни бомбардират. Убиха сина ми, двама съседи, единия ми беше приятел, ей там зад оградата лежи главата му. Това е съседката му… Зверове! Сринаха къщата ми”, разказа местния жител Стас Иванов.

Рано сутрин, към 04:00 в Славянск снаряд е пробил покрива на детски дом и го е разрушил почти изцяло. Персоналът извадил късмет, тъй като още не бил дошъл на работа, а децата за щастие са били евакуирани още на 23 май. Артилерийски снаряд се е взривил буквално пред входа на училище в кв. “Шевченко”.

Защитата на териториите и мирното население – опълченците, не само оказват яростна съпротива на атаките на киевската хунта, но същевременно помагат на местното население да съществува. Опълченците организират и участват в съпровождането и защитата на пристигащите камиони с хуманитарни помощи Те активно участват и в раздаване, разнасяне на помощи, продукти, вода, включително по адреси, където живеят неподвижни хора, инвалиди, възрастни, слепи.

В сраженията около Краснодон, опълченците са успели да пленят два танка и един БТР на украинските военни. Според командирите на опълчението на Донбас, украинската армия използва военната тактика „изпепелената земя“, която включва масови бомбардировки и артилерийски обстрели, които се водят от голяма дистанция, а не по конкретни цели. Същата тази тактика е прилагана от американски военни във Виетнам. Тя е известна с това, че води до голямо количество жертви най-вече сред мирното население, за сметка на малкото жертви сред атакуващите. „Изпепелената земя“ е идеалния метод за туширане на протестиращи и недоволни територии в една страна.

И докато светът обвинява Русия за всичките беди на Украйна, именно тя е единствената държава, която реално спасява хиляди украински бежанци и изпраща хуманитарни помощи. Така например, днес, обществени дейци от руския град Севастопол успяха през блокадата да докарат в украинския Славянск 800 килограма хуманитарни помощи, основно медикаменти, съобщиха от организацията „Самоотбрана на Севастопол“.

Напомняме, че на 1 юли украинският президент Петро Порошенко обяви прекратяване на временното примирие в източна Украйна. Буквално минути след обявяването на решението на президента, украинската армията влезе в ожесточено настъпление и нанесе мощни артилерийски удари по Славянск и Краматорск, по селата Семьоновка, Николаевка, Стара Кондрашовка, по градовете Ямпол и Луганск. При това, украинските военни безцеремонно обстрелват училища, детски градини, болници и и жилищни квартали с ракетни системи „Ураган“ и „Град“, минохвъргачки, танкове, а понякога използват и забранени химически оръжия – запалителни бомби с бял фосфор, както и други неизвестни видове химически оръжия…

Предлагаме на вашето внимание шокиращи кадри, с предупреждение 18+!

Тези усмихнати лица са на военните от 95-та бригада на украинската армия, която в момента продължава да обстрелва Славянск.

image image

ПОСЛЕДСТВИЯТА:

VIDEO:

ВОЙНА…

ШОКИРАЩИ КАДРИ. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ 18+

image

image

image

image

image





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10316083
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031