Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2014 21:11 - РЕЧТА НА ПУТИН ПРЕД ПОСЛАНИЦИТЕ: КОМЕНТАРИ ОТ ЗАПАДНИ ЕКСПЕРТИ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Игор Силецки
02.07.2014 г.
Речта на Путин пред посланиците: коментари на западни експерти image

Владимир Путин. © Фото: РИА Новости/Алексей Николски

Единствено верният път за Русия е да не отстъпва от принципната си позиция, да не проявява ни най-малка слабост и да защитава принципите си пред Запада.

Такъв отклик на западните аналитици получи речта ва Владимир Путин, с която президентът се изказа на съвещание на посланиците в министерството на външните работи на Русия.

Главната тема на речта на Владимир Путин беше продиктувана от ситуацията. В центъра на вниманието на дипломацията днес е Украйна, където се сблъскват интересите на водещите световни държави. Както отбеляза президентът на Русия, зад разговорите за свободен избор и за европейско бъдеще се крият опитите да се направи от Украйна зависима територия. А Европа, според ръководителя на руската държава, просто искат „да я използват” в нечии интереси. В сегашната ситуация Москва не трябва да отделя голямо внимание на мнението на Запада, е убеден сръбският публицист, политическият наблюдател Миодраг Заркович:

- Според мен, да се отдава твърде голямо значение на онова, което на Запад мислят за Русия, е грешка. Не виждам, че тях ги вълнува руското мнение. Затова кокетниченето със страните на Западна Европа и САЩ, да се мисли, че може да се повлияе на тяхното мнение, не е правилно. Мисля, че единственият начин за отбрана е да се заеме твърда, принципна позиция и да не се показва дори най-малка слабост.

Напълно е ясно, че в Украйна не става дума за борба за демократични ценности, продължава експертът. От онези идеали, за които се биха през зимата на Майдан, не остана и следа, нито един от тях не е реализиран на практика. И със Запада, който именно е виновен за кръвопролитието в Украйна, трябва да се провежда твърда линия.

Президентът Порошенко прие решение да не продължава примирието в югоизточните региони на Украйна. По такъв начин той за първи път пое не само военната отговорност, но и политическата, подчерта Путин. Такова развитие на събитията по никакъв начин не в интересите на европейските столици, въпреки, че съдейки по всичко, там не искат да го признаят, коментира германският експерт Петер Шулце:

- Киев разгърна широкомащабна операция против югоизточните региони на Украйна, а това не може да бъде в интерес нито на Германия, нито на Франция, нито на Полша. Руското ръководство е поставено в много опасна ситуация. Ултиматумът, който издига Европейският съюз по указание от Вашингтон - да се оказва натиск срещу опълченците, е условие, което Москва не може да приеме. Неприемането на инициативите на Москва, не продълженото примирие - това са действия, насочени против Русия.

Руският лидер отбеляза: и в Киев, и във Вашингтон не искат светът да научи истината за онова, което днес става в центъра на Европа. Според Путин, като цяло ситуацията в Украйна е концентриран израз на „политиката на сдържане”, която се провежда по отношение на Русия.


Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_02/Rechta-na-Putin-pred-poslanicite-komentari-na-zapadna-eksperti-3788/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10314993
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031