Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 22:36 - САЩ СА ОБУЧАВАЛИ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ИРАК И СИРИЯ"
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1585 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
САЩ са обучавали терористите от „Ислямска държава Ирак и Сирия“ Дата: юни 19, 2014 В: Свят |

imageЧленове на “Ислямска държава Ирак и Сирия” са били обучавани през 2012г от американски военни инструктори в секретна база в Йордания, съобщават официални йордански представители, пожелали анонимност. Официалните представители съобщават, че десетки членове на ИДИС са били обучавани по това време, като част от секретно подпомагане на терористите борещи се срещу сирийското правителство на Башар Асад. Според твърденията на официалните представители, това обучение на бойците от ИДИС не е била планирано за бъдещото им изпращане в Ирак.

Членовете на ИДИС, които са били тренирани от американците за да се бият в Сирия, са били проверени предварително за всякакви връзки с екстремистки групи като Ал Кайда.

През февруари 2012, WND първи съобщиха, че САЩ, Турция и Йордания имат секретна тренировъчна база за сирийските бунтовници в йорданския град Сафави, в северния пустинен район на държавата.

Този доклад беше подкрепен от много други съобщения в медиите.

Миналия март, немския седмичник, Der Spiegel съобщи, че американците са обучавали сирийските бунтовници в Йордания.

Der Spiegel съобщава, че не е било ясно дали американците са били служители на частни компании или са били действащи американски военни, но според Spiegel, те са носели униформи. Тренировките в Йордания били фокусирани предимно в използването на противотанкови оръжия.

Германското списание съобщава, че около 200 мъже са били обучавани в рамките на три месеца, като част от американските планове за тренировката на общо 1200 членове на Сирийската Свободна армия, в два лагера в Южна и Източна Йорданя.

Британският вестник Guardian, също съобщи през март, че американски, британски и френски военни инструктори помагат на сирийските бунтовници в Йордания.

Както Ройтерс съобщава, говорител на американския военен департамент отказа да коментира статията в немската медия. Френските и британските външни и военни министри също отказаха коментар.

Официалните представители от Йордания, заявиха пред WND своите притеснения, че разрастващото се насилие в Ирак ще се прехвърли в тяхната собствена страна, както и в Сирия.

От ИДИС разпространиха видео в Youtube, в което заплашват да се прехвърлят в Йордания и да “заколят” Крал Абдулах, когото виждат като враг на исляма.

WND съобщи миналата седмица, че според йордански и сирийски правителствени източници, Саудитска Арабия въоръжава бунтовниците и, че саудитците са водещите поддръжници на свързаната с Ал Кайда групировка.

Според източниците на WND, свързани с иракския премиер, Ноури Ал-Малики, администрацията на Барак Обама е била наясно, че бойци от ИДИС са тренирали в Турция.

Източниците добавят, че поне един от тренировъчните лагери на ИДИС е в околностите на въздушната база Инчирлик, край Адана, Турция, където са разположени американски военни и оборудване.

Източниците наричат Обама “съучастник” в атаките, които заплашват правителството на Малики, на което САЩ помогна да дойде на власт след войната в Ирак.

Според източниците, след обучението в Турция, хиляди бойци от ИДИС заминали за Ирак през Сирия, за да се присъединят в опитите на ИДИС да установят ислямска държава, в която да действа ислямския закон, Шариата.

Източник: desinfowar.wordpress.com





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10365722
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930