Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 22:19 - БСП Е ПРОТИВ САНКЦИИ ЗА РУСИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1417 Коментари: 0 Гласове:
0



БСП е против санкции за Русия! 26 март 2014, сряда | 10:55 Снимка: izbori.btv.bg image Принт Свали PDF - Аа +

Това стана ясно от Янаки Стоилов, които обяви официалната позиция на столетницата по повод събитията в Украйна и Русия


КСНС image Владимир Маргитин

Не е достатъчно да бъдем резервирани към налагане на икономически санкции. Ние трябва да поддържаме позицията такива санкции да не се допускат, тъй като те ще влошат икономическото положение на отделни страни от ЕС, ще препятстват важни енергийни проекти за нашата страна, както и ще засегнат други национални интереси. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България” Янаки Стоилов по повод позицията на БСП за кризата в Украйна.

 

„Парламентът можеше да изработи своя позиция за Украйна преди заседанието на КСНС, не за да се противопоставят едни институции срещу други, а за да е ясно, че българските депутати в най-голяма степен са отговорни да изразяват волята на българските граждани. Българският парламент беше в състояние да изработи по-силна и по-балансирана позиция от тази на КСНС. С оглед развитието на ситуацията през следващите седмици, може да се наложи отново да се върнем към тази позиция”, посочи социалистът.

 

Русия image iltumen.ru

„БСП е за трайна стабилизация в Украйна, недопускане на нови прояви на насилие. Не приемаме прилагането на двойни стандарти в международните отношения. Обявяваме се срещу засилване на крайни националистически групи в Украйна. Разбираме, че последствията за България от влошаване на ситуацията в Украйна ще са по-тежки за България отколкото за редица други страни в Европейския съюз. Ние сме за намиране на политическо решение по мирен път. Призоваваме към политически диалог между Русия, ЕС и Украйна. Българската политика не бива да бъде затворена и едностранчива. България би могла да има по-активна роля в рамките на ЕС и в диалога на Русия. Настояваме за всеобхватно и независимо разследване на авторите на актовете на насилие”, коментира Стоилов.

 

„Един от най-чувствителните въпроси е за последствията, особено икономическите последствия при задълбочаване на кризата в Украйна. Трябва да бъдем внимателни. Това зависи и от далновидността на европейските политици. Европейските институции са длъжници и в известна степен допринесоха до задълбочаване на кризата в Украйна”, заключи той.

® LIVENEWS.BG / Асен Рашков



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10359691
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930