Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2014 22:39 - ИМА ЛИ ПЛАН ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА УКРАЙНА ?
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 6549 Коментари: 8 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИМА ЛИ ПЛАН ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ НА УКРАЙНА? 20.02.2014 sieminehn 3 коментара

Вероятно да, защото се случи така, че интересен факт изпълзя при ровене насам-натам из нета, извършено от мои познати, които намериха интересна карта, която показва като как да бъде разделена Украйна след като приключат събитията, наречени „Евромайдан“

Тази карта е изскочила след проследяване на разните заседания из САЩ и ЕС за съдбата на Уккайна и сама по себе си е интересна, защото показва, че има намеса във вътрешните дела на Украйна с цел отцепване на региони от нея.

Тази карта, конкретно е от закрито заседание в САЩ, на което бе показана и тя ясно и точно начертава като как ще бъде това разцепване на Украйна след събитията, които бяха организирани и оглавяван от Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тягнибок.

Събраната информация показва, че лидерите на „Евромайдан“ много добре са били запознати с този план и са съгласни с неговото осъществяване.

image

Въпросната карта, която буди съмнение, че наистина съществува план за разделяне на Украйна. За съжаление няма цветна разстановка на въпросната подялба. 

На същото заседание било заявено, че НАТО трябва в близко бъдеще да направи десант в Западна Украйна по предлог, че е нужно да се защити живота на мирното украинско население без санкция на ООН, по Косовски сценарий.
(Предполагаемата дата определена за десанта е 27.02.2014г.)

Освен въздушни удари по военни и правителствени обекти, плана е да се направи и дебаркиране на пехота и мотострелкови контингенти в нарочените за отцепване райони и въоръжаване на членове на УНА-УНСО (Українська Національна Асамблея — Українська Народна Самооборона; Українська народна асамблея – Українська національна солідарна організація) и възродената наскоро чрез помощта на Федерална република Германия и САЩ УПА (Українська повстанська армія), които да проведат етническа чистка в страната, избивайки и изгонвайки от домовете им онези, които не са украинци като става въпрос предимно за руснаци, караити, българи, казаци, татари и други.
Спред събраните данни се очаква десанта да стане по искане на някой от опозиционните лидери, а някои източници споменават, че молба за това са отправили и тримата организатори на Евромайдана като са получили подкрепата на германския Федерален канцлер Ангела Меркел и на Джон Кери, Държавн секретар на САЩ ( Според други данни, които не са потвърдени, такова искане е отправено от Виктор Ющенко, който също е получил подкрепа от САЩ и Германия.)

Относно реализацията на този план е било предвидено да се разпали гражданска война в Украйна чрез намесата на германски, американски и британски инструктори, както и на лица, които са преминали курс на специализирано военно обучение в тренировъчни лагери в Полша, Германия, Литва и Естония (за Латвия и Франция няма данни)

След щурма на 18.02.2014 на „Евромайдана“ бе арестуван един от въпросните инструктури, в който бе намерена идентификационна карта на IPA*, а това вече е обезспокояващ факт, защото преди години, когато имаше опит за подобни действия в Армения, а и при атаката на Осетия от Грузия през 2008г. бяха пленени двама инструктори, носещи абсолютно същите идентификационни документи и това предизвика дипломатически скандал между Русия и САЩ, защото руските власти отказаха да екстрадират арестуваните лица в САЩ, а ги предадоха на местен съд, който да ги осъди за опита за геноцид над осетинския народ.

Кой от водачите на „Евромайдан“ какъв е?

Виталий Кличко е американския гражданин, живущ в Германия лидер на проевропейската партия УДАР, който през 2010г. в Германското посолство в Киев стана кавалер на Кавалерския кръст орден „За заслуги към Федерална република Германия“ на въпроса „За какви заслуги е получил този орден?“ отговор няма, но ще припомня, че кавалер на същия орден е и бившия съветски ръководител Михаил Сергеевич Горбачов, който го получи, затова, че подписа указа за разпад на СССР през 1991г.
Понастоящем е поддържания от ЕС и по-специално от Федерална република Германия претендент за президент на Украйна след осъществяване на успешен преврат срещу Янукович.

Арсений Яценюк е бивш министър на икономиката през 2005—2006 и министър на външните работи през 2007г., а после и председател на Върховната рада на Украйна (Парламента на страната) по време на управлението на министър-председатела на Украйна Виктор Янукович
Понастоящем е председател на „Всеукраинского объединения „Батькивщина“ (Всеукраинско обединение „Татковина“) и поддържания от САЩ претендент за президент Украйна след осъществяване на успешен преврат срещу Янукович.

Олег Тягнибок е бивш народен представител в III и IV Верховни ради на Украйна, бивш кандидат за кмет на Киев през 2010г., понастоящем председател на неофашистката партия ВО „Свобода“, през 2012 година той е включен към списъка на центъра „Симон Визентал“ в топ 10 на най-изявените неонацисти в съвремието, както и подобни списъци в ЕС, Русия и САЩ.

* International Police Association е нестопанска организация под контрола на управляващите в САЩ, чрез която САЩ и другите страни от НАТО вербуват в редиците си военнослужещи, бивши полицаи и други представители на силовите структури.

ОБОБЩЕНИЕ

За никого не бе изненада, че се стигна до ситуация, която принуди „Беркут“ да щурмува барикадите на Площада на независимостта в Киев.

 

Все пак, преди атаката, милицията предупреди барикадиралите се да евакуират жените и децата, но те не го направиха, а решиха да ги използват като жив щит срещу силите на реда.

 

И този ход на евромайданци не е нещо неочаквано, даже сценария бе напълно предвидим, защото в последните години бе приложен в Кайро, Дамаск, Триполи…
По-рано подобен сценарий бе използван и в Югославия, Грузия, Киргизстан, пак Украйна, Тунис…
И в това няма нищо чудно, та нали сценаристите са едни и същи, а именно Демократическата и Републиканскита партии в САЩ, които наливат милиони в различни уж правозащитни НПО-та, които да служат като проводник на интересите на олигархията създадена от мултинационалните корпорации, стремящи се да заграбят ресурсите на онези страни, в които изграждат тези предмостия на неолиберализма от Чикагски тип.

 

Проповедниците на модела „Наш-Берлин-Фридман-фон Хайек-Пинера“ под формата на разни центрове за модерна икономика, за либерални стратегии, институти за пазарна икономика, псевдоправозащитни организации и други имат за цел да промият мозъците на нарочените за поробване народи чрез активна медийна пропаганда и в един момент да създадат обстановка на силна нестабилност, която да даде възможност на господарите им да вземат властта в страната.

И все пак това, че в Одеса и други градове евромайданците бяха помляни от местното население, което им даде да се разбере, че техните действия са нежелани поражда няколко въпроса като най съществения към момента е: „Ще посмее ли  НАТО да организира подобен десант, ако така наречените тутушки и казачеството в страната могат да окажат сериозен отпор на подобна инвазия?“
Както е известно казаците са много докачливи на темата „чужди сили в страната“ и като нищо биха организирали силна съпротива срещу всеки, дръзнал да нахлуе в Украйна.

Другия фактор, който е интересен: „Каква би била намесата на Русия при евентуална инвазия, когато е известно, че Руската федерация жестоко би се разправила с всеки, който нахлуе в съседна на нея държава?“
Нека си спомним какво се случи с Грузия през 2008 г. и как грузинската армия бе пометена почти до Тбилиси.
В случая реакцията би била по-различна и може би доста по-остра.

Също така, едно нахлуване в Украйна би могло да превърне Евроазиятския митнически съюз във военен такъв, което означава, че може да има сериозни реакции от страна на държави като Китай, Киргизстан, Узбекистан, Беларус и други участници в този съюз, където в последните години, особено след т.нар. „Цветни революции“ антиамериканските и антинатовските настроения са доста силни.

Евентуалния сценарий за нахлуване в Украйна може да доведе до непредвидими последици, които да обхванат немалка част от света, защото една инвазия би била показателна, че НАТО има за цел само и единствено налагане на проамерикански и проевропейски режими, които да осъществяват чисто колониално разграбване на страните.

 



Гласувай:
4



1. borjanmljakov - колев, стига си се наджасвал преди да пишеш.
23.02.2014 23:50
.
цитирай
2. ok3223 - Тези стигнаха до критичната точка ...
24.02.2014 11:44
Струва ми се, с десант няма да посмеят, защото Русия и казаците ще ги изметат. Русия е принудена да го направи решително и безпощадно, с риск и за нещо повече, за което се готви отдавна.
Както е в приказката"пуснеш ли прасето под одъра, ще се качи на одъра." Въпрос на седмици.
Мина 1-то действие, под режисурата на Меркел и ЕС.
Следват 2-ро и 3-то, с участието и на други режисьори и постановчици.
цитирай
3. borjanmljakov - колев е гнусен комунист.
24.02.2014 12:27
.
цитирай
4. christotamarin - Абсолютно невъзможна е инвазия на НАТО или пък само на САЩ в Украйна.
24.02.2014 12:41
Вътре в Украйна още от съветско време има части на руската армия (например в Севастопол). Абсурд е НАТО или САЩ да влязат в Украйна.

Всякакви твърдения на противното са просто провокации.

Например на Полша може да й се иска инвазия на НАТО в Украйна и да сее провокации, ама НАТО не е Полша, а само на Полша не й стиска.

цитирай
5. ka4ak - Марине,естествено е,че има!:(((
24.02.2014 15:12
Все пак има и история,а и романа"ПОТОП",на Сенкевич!!!:)))
"10:43 - Приятели,Киевска Рус,нещо да Ви говори?
Пораженията от комунизма,още дълго ще взимат жертви,но православието е на мушката и несметните суровинни богатства!!!:(((

Постинг: Писмо от Киев: Скъпи приятели в Москва, след няколко години ще ви се случи същото
Автор на постинга: angpiskova "
цитирай
6. asthfghl - :)
24.02.2014 16:26
Брей, колко "тайна" трябва да е била тази карта на разделена Украйна - толкова тайна, че отдавна дори я има в суперсекретния сайт... Уикипедия! :)))

http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Ukraine
цитирай
7. borjanmljakov - Кво му пука на колев за истината. Той е лайно.
24.02.2014 20:24
.
цитирай
8. zaw12929 - Има да се случват събития. . . които ...
25.02.2014 19:57
Има да се случват събития... които няма да са толкова оптимистични за Украйна
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10377498
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930