Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 19:00 - ДОНЧЕВА ДА ИЗВАДИ ДОКУМЕНТИ СРЕЩУ БАРЕКОВ ИЛИ ДА СЕ МАХА ОТ ЕФИРА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 780 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДОНЧЕВА ДА ИЗВАДИ ДОКУМЕНТИ СРЕЩУБАРЕКОВ ИЛИ ДА СЕ МАХА ОТ ЕФИРА Публикувано на 30.01.2014 / 12:52 ч. от afera  

 

imageНямах идея да защитавам колегата Николай Бареков и партията „България без цензура”, но някак си ме настройват войнствено кофите с помия, които се плискат отгоре ми всеки път, когато се опитам да обясня симпатиите си.Това, че някои скъпи до сърцето ми приятели смятат, че причината да харесвам новата партийна кариера на Н. Бареков е „шумоленето на парите”, нещо не са доразбрали. Няма пари, които да купят симпатията или антипатията ми, да сме наясно. Ако не ви харесвам, ще ви блокирам на часа. Или пък няма да работя за вас, независимо какъв „шум на пари” може да ми организирате на ухото. Дотам съм я докарала, че работя само за хора, които харесвам изначално или за проекти, които не противоречат на вътрешните ми нагласи и скала от нравствени ценности.

Т.е. не мога да пиша хубаво за някого, ако чувствам обратното. Не мога да работя едновременно за интересите на двама души, ако те са на противоположни позиции – нещо, което почти всички около мен си позволяват. Дотам нечистоплътни са станали отношенията между хората, че напълно разбирам скептиците. Но хайде да не обобщаваме, защото сме на път да сбъркаме.

Едно не разбирам – защо още при първите стъпки на Николай Бареков в политиката, тука решихте да го унищожите със словесна помия. Такъв бил, онакъв бил – дайте документи, дайте доказателства. Писна ми да чета разни статусчета какво на някой му се струва, че му се привижда у Бареков и партията му. Ето това е инсинуация – когато мисловните форми на чистата завист се представят за абсолютната истина.
Намирам за крайно безнравствена не само алчността, но и завистта. Аз през целия си живот съм била жертва на завистливи и алчни хора. Ненавиждам фамилиарниченето, тъй разпространено по нашите земи. Ненавиждам просташките подмятания. Ненавиждам гадния рефлекс на повечето хора, когато някой тръгне да влиза в друга орбита и да расте, да се нахвърлят отгоре му и да го заливат с помия, само и само за да го дръпнат обратно в казана.
Защо той, а не аз, нали така?!
Я си сложете ръката на сърцето, даже не е нужно да го казвате на висок глас – дразни ли ви, че Николай дръзна да израсте и влезе в политиката? При това напълни зала 1 на НДК, повечето хора бяха от провинцията. Вие можете ли го това? За себе си не съм сигурна.
Нека да се уважаваме преди всичко.
Николай Бареков със сигурност не е идеален – за 50 години така и не срещнах идеален мъж, иначе да съм се оженила досега. Но пък изобщо не заслужава злобата и инсинуациите, които днес изсипа отгоре му и Татяна Дончева. Бивша адвокатка на Мултигруп, за която съм чувала разни неприятни неща от водещите й офицери. Искате ли името на генерала, от който съм ги чувала тия работи?
И я си помислете как от адвокат на една групировка се става депутат на БСП и се прави политическа кариера. Наясно ли сте? Имате ли идея срещу какво днес се урежда ефир на бТВ, за да се плюе по Бареков?
Аз знам как, а вие наясно ли сте? Чувате ли прословутото „шумолене на пари” или нещо оглушахте, понеже злобата и завистта на Дончева кореспондират с най-тъмните и скрити сенки в душите ви?
Хайде сега помислете кой, КОЙ прати Татяна Дончева в най-гледания сутрешен ефир – при това съвсем сама зял половин час, забележете, да залива с мисловната си помия всички ни…
Точно така, на прав път сте – алчността, злобата и завистта пораждат човешката лудост. Защото трябва да си луд да нападаш една прохождаща партия и един прохождащ политик, който като нищо утре ще осъмне важен началник в държавата. Колкото повече го притискате сега, толкова по-високо ще отскочи. Това е природен феномен, нямам никакво авторство, но го наблюдавам по себе си: трябва да ме застреляш, за да ме спреш, ако съм се прицелила в нещо. Мисля, че Бареков е от същата порода хора, а това заслужава уважение.
Ходих на конгреса му, видях страхотни хора там, колеги – също, които искрено му ръкопляскаха и се радваха. Всички ли бяха чули „шума на парите”, според вас – няколко хиляди души в зала 1 на НДК?
Много се лъжете, да ви кажа.
Бареков беше динамичен, искрен, откровен и прочувствен. Затова и предизвика симпатия. Човекът по принцип е невнятно създание – уж само за пари мисли, пък най-лесно тръгва подир онези, които предизвикват добрата му страна. Тези, които връщат самоуважението му.
Е, това им „прави” Бареков на хората, когато ги обикаля и разпитва за проблемите им. Много други са се опитвали – Мария Капон, например, но Бареков се оказа по-добър в това да привлича хората към собствената си кауза.
След Кулезич, намирам Дончева за изключително пристрастна, завистлива и истерична в изказванията си. Те кореспондират единствено и само с дълбоко заритото чувство на завист, което всеки по-интелигентен индивид се опитва да замаскира като интелектуална прозорливост. Недай си боже тая черна завист да се добере до по-голям ефир – моментално влиза в ролята на нравствен ментор на цялата нация.
Татяна Дончева днес се вихри срещу Бареков и „България без цензура”, от чиста женска злоба и завист, единствено и само защото не е на неговото място. Не нейната личност е в центъра на политическите страсти днес и я разбирам – ако си завистлив по природа, днешния възход на Бареков може да те потопи в най-черно самосъжаление.
Най-много ме изненада обаче това, че Дончева се заяде с името на „ България без цензура”. На принципа на тия асматични индивиди, които са против полените, пушеците и кажи речи всичко в околната среда, само защото не могат да признаят, че всъщност им пречи човекът зад цигарата, хората по принцип. На Дончева името на партията й е криво, защото няма как да си признае, че я гризе най-черна завист и злоба към Бареков. До оня ден му ходила на гости в студиото, пък днес му диша праха на политическата сцена.
Какво й пречи името – ако е неподходящо, то ще вреди на партията и нейните последователи, не на Дончева, че да подскача като някоя нащипана госпойца от ранни зори в ефира. Това в психологията се нарича „пренасяне” или “проекция”. Случва се когато, човек пренася злобата и завистта си, негативните си емоции върху несъществени елементи от обекта на своята ненавист.
На мен “България без цензура” или БЦ, или ББЦ, съкратено, не ми пречи. Стига да свърши поне 20% от програмата си „Чисти ръце”. Стига да постигне целите си да нормализира средата за бизнеса, да съдейства за вътрешната сигурност. Много хора в страната харесват Бареков, защото той преди да обещава, ги е чул.
Питам се Дончева дали някога е говорила с който и да бил обикновен човек, камо ли пък да го изслуша, че и да му съдейства за решението на някой личен проблем.
Е, Бареков го е правил много пъти и затова хората го харесват и му вярват. Да се отрича очевидното, значи да подценяваме новите политически реалности, които съпътстват създаването на „България без цензура” издигането на Николай Бареков на политическата сцена.
Колкото до Дончева – тя най-добре да се покрие някъде. И сред племе от амазонки не би могла да събере достатъчно последователи на своето движение, камо ли всички онези хора, които подкрепят Бареков и партията му и видях с очите си в зала 1 на НДК. Ако Дончева можеше да събира хората, сега нямаше да фалши в хора на неодобряващите.
Според Дончева имало било нужда от нова лява и дясна партия. Смешка някаква, тая жена съвсем оглупя. Лявото и дясното по цял свят днес са се омесили в политиките си по такъв начин, че никъде няма нито радикален капитализъм, нито радикален социализъм. Единствените крайни са националистите.
И какво значи: партии, които да не са от задкулисието и да не са участвали в прехода. Може ли Дончева да извади доказателства за тия намеци? Очевидно не, иначе да го е направила.
Важно е котката да лови мишки и ако Бареков и „България без цензура” не възнамеряват да уловят сивите, уяли се политически плъхове, хич да не посягат към властта. Тяхното появяване на политическата сцена такава гълчава вдигна, че започвам да си мисля, че най-притеснени са именно сивите политически плъхове.
А и как изобщо си го представя Дончева – дай сега да зачеркнем БСП и 130 годишната му история? Тя лично ли ще я разруши или е наела момчетата от „кърти, разбива, извозва”? Може би в моминските си сънища тая женица си представя как върху руините на БСП точно нейното “Движение 21″ избуява в нова лява партия. Само че на мене „Движение 21” ми звучи като оня евтин гедерейски крем „21”, от който ни излизаха пъпки на времето.
Дончева страшно много се дразни, че няма как да избуи в политиката и ужасно й личи. Разни сериозни хора са ми споделяли, че тя не е екипен играч, не е лоялна, не може да й се вярва – все задължителни качества, за да поискат другарчетата ти да играят с теб на двора, нали така.
От друга страна Дончева е последният човек, който трябва да дава препоръки за дясното. И най-добре да не гази в тамошното блато, защото ще я прищипят доста сериозно. Тъй както са се разединили, само чакат да се появи нов мераклия за „марката” и в миг ще се обединят, за да му бият шута.
„Случващото се сега е абсурд”, проплака още Дончева, явно изпаднала в дълбоко душевно терзание от прозрението, че някой пак я задмина по политическата писта. „Медийният монопол на България да създаде политическа партия”, тръшка се Дончева и ми иде да я ритна лично в зъбите.
Аз съм медийният монопол, госпожо Дончева.
Журналист съм от 86-та година и винаги съм държала на документите, които доказват едно или друго твърдение. Така че или вадете документи, в подкрепа на твърденията си, или – чупката от ефира. Единственият спорен елемент тая сутрин в медийното пространство, бяхте самата вие.

Нора Стоичкова

 



Гласувай:
0



1. socialismus - Нищо ново в политиката
30.01.2014 19:12
"Бареков се оказа по-добър в това да привлича хората към собствената си кауза"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10316516
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031