Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2013 17:02 - ДОГАН ЗАПОЧВА ЧИСТКА НА ХОРАТА НА БИСЕРОВ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Доган започва чистка на хората на Бисеров

ное. 05 Интересни Новини,

 

С отстраняването на Христо Бисеров Ахмед Доган обезглавява втория властови център в ДПС, дава знак към корпорациите за силата, с която разполага и показва, че не бива да се заиграват зад гърба му с никого.

Сокола намеква, че ако корпоративните групировки и политиците не се съобразят с неговата воля, той може да обслужи обществените настроения и да отиде на избори.  Мисля, че отсега нататък можем да броим месеците на Лютви Местан като председател на ДПС. Така бившата дясна ръка на Охмед  Доган Осман Октай коментира изненадващото напускане на ДПС от знакова фигура като Христо Бисеров.

Предполагам, че Бисеров се е възползвал като опитен и задкулисен играч от отсъствието на Ахмед Доган в последните месеци, докато той бе почетен председател. Все пак именно Христо Бисеров и Йордан Цонев чрез  много сериозна кадрова политика вкараха над 10 народни представители – координатори на различни корпоративни комуникации на първия ред в групата на ДПС.

Те включиха в екипа на Пламен Орешарски зам- министри и министри дошли от СДС и ДПС – зам.-министърката Светлана Дянкова, министъра на културата Петър Стоянович, говорителката на ДПС зам.-министър на културата Велислава Кръстева, министъра на спорта, на образованието,  назначиха областни управители в Пловдив , София област, Пазарджик и много други.

За никой не е тайна, че Камен Костадинов представлява спортните кръгове около тотото. Това е втори властови център в движението. Затова и ДПС има образа на партия, обслужваща корпоративните интереси, коментира Октай.  Вероятно някой си е помислил, че може да неглижира Ахмед Доган и да свърши работа зад гърба му.  В момента той подава сигнал и не бих се изненадал утре да обяви, че корпоративните структури са ползвали партията без негово знание.

Мисля, че формалният лидер  Лютви Местан не е бил в играта, а е бил употребен чрез своята суетност за жълти стотинки.  В отстраняването на Бисеров има 2 важни момента – нещата се случват в уикенда и то в сараите на Доган, а не в партийната централа. Явно преди това някой е бил при Доган и е дал достатъчно сериозни аргументи за втората корпоративна координация в ДПС, чиято глава се знаеше че е Бисеров.

Това показва че Бисеров  и Местан са извикани за обяснение, след което изтича информация за оттеглянето на първия. Такива неща са се случвали, отбеляза Октай и припомни оттеглянето на на зам. –министрите на земеделието Нихат Кабил и Мехмед Дикме, както и случаят Касим Дал.

Познавам Христо Бисеров много добре и дълги години, докато той бе шеф а информационния отдел на СДС, а аз бях в ДПС много отблизо работихме в много  политически и информационни събития. Той като сив кардинал изпълняваше същата кадрова и комуникациона координация зад гърба на Иван Костов и затова си отиде от СДС. Комуникираше с корпоративните групировки като бизнесклуб Възраждане и остатъците от Г13. Отстраняването на 9 министри от правителството на Иван Костов бе точно поради съмнение, че чрез Бисеров те са употребени за корпоративни интереси.

Вижте сега кой е директор на Пловдивския панаир – бившият МВР министър в правителството на Иван Костов Богомил Бонев. В момента, когато Иван Костов разбира за създаването на този втори властови център в СДС, той взе мерки и отстрани Йордан Цонев и Христо Бисеров, припомни Осман Октай.

През 2001 г. аз бях шеф на предизборния щаб на ДПС и тогава Доган бе пратил Бисеров и Цонев като представители на тяхната консервативна екологична партия ЕКИП. Те поискаха да влязат в листите на ДПС като експерти, консултанти. Казаха, че не държат да са на изборни позиции,  а по-късно да бъдат включени като експерти в управлението. Тогава аз ги върнах въпреки обещанието на Доган, защото беше късно да се правят преподреждания в листите.

По-късно същата година се разделихме с Доган, а млако след това партията на Йордан Цонев и Христо Бисеров ЕКИП сключи споразумение като извънпарламентарна формация да предоставя на ДПС експертна помощ при съвместното управление на Симеон и Ахмед Доган. Спомняте си, че бизнесклуб Възраждане  – Васил Божков, Радосвет Радев , Тошо Тошев, Мултигруп, Емил Кюлев влезе в съвета за икономическо развитие. Плътно до Доган бе Илия Павлов. Цонев и Бисеров са доверени хора на корпоративните групировки, а Доган знае много добре и ползва нови коридори.

През 2005 г. Цонев и Бисеров стават  членове на ДПС, а Бисеров оглавява българското крило в движението и представлява всички корпоративни контакти. Днес същият модел от управлението на ОДС и Иван Костов се повтаря и в ДПС, заключи Осман Октай.

Той допусна и възможността някой, който има претенции за силата и позицията на Бисеров, да го е натопил пред Ахмед Доган.

 

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10387445
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930