Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 16:58 - БОЙКО ВЪРНА БОЕВСКИ
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Галерия": Бойко върна Боевски, за да не пропее за наркоканалите на ГЕРБ

Братовчедът на Николай Младенов - посланик Чавдар Николов, заплашен от арест

Публикувано: 30 окт. 2013, 14:36 |

 

София, България

24 февруари 2007 година - Гълъбин Бoевски ръкопляска с Цветан Цветанов и Ирина Флорин на благотворителна вечер, организирана от ГЕРБ


 

Наркотрафикантът Гълъбин Боевски е върнат в България след упорит натиск от страна Бойко Борисов, твърди "Галерия". Експремиерът е използвал всички лостове на дипломацията и личните си контакти, за да помогне на именития щангист, който беше заловен в Бразилия с 9 кг кокаин в куфара си. Борисов на няколко пъти получил недвусмислени сигнали от близки на арестувания, които му казали, че Боевски е готов да разкрие връзките на висши партийни функционери от ГЕРБ с наркоканалите. Олимпийският шампион щял да играе ва банк и да проговори за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за разследвания шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и за връзките им със световните наркокартели.

Паметливи припомнят, че след ареста на Боевски беше проведена международната операция "Кокаинови крале", в която бяха арестувани десетки, включително и Евелин Банев-Брендо.

Темата за завръщането на Боевски е сред най-обсъжданите в парламента. Депутати твърдят, че щом освобождаването на спортиста е станало на 31 март, то сделката за него е от времето на служебното правителство, а процедурата е задействана малко преди ГЕРБ да падне от власт през февруари.

Ключова роля в схемата имал посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов, който беше върнат у нас, за да дава показания. Николов е братовчед на бившия външен министър и кумец на Бойко Борисов - Николай Младенов. Твърди се, че не е поставен случайно за посланик точно в Бразилия, където се върти трафикът на наркотици, а част от печалбата се отчита в касата на покровителите. Твърде възможно е скоро Николов да бъде арестуван, защото няма как адекватно да обясни кой, как и защо му е въздействал да урежда освобождаването на Боевски, без да информира българската прокуратура и Външно министерство.

По подобен мистериозен начин през 2012 г. беше освободен собственикът на кораба "Св. Николай", в който бяха открити 3 т кокаин, Дойчин Дойчев.

"Галерия" твърди, че след завръщането на Боевски е настанала паника във високите етажи на организираната престъпност. Не се знаело къде и пред кого щангистът е давал информация за това какви са отношенията на политици с международни наркобарони. Боевски не бил притеснен и за заловения и конфискуван кокаин на стойност над 4 млн. долара. Факт е, че той се движи без охрана и не се притеснява от отмъщение.

"Има сценарий, според който завръщането на Гълъбин Боевски трябва да се отрази като негатив на управлението сега. Хората си казват: "Ето, дойдоха комунистите и пускат наркотрафикантите". А тук основната вина имат ГЕРБ. Лесно се забравя, че той беше техен член и знае много от мръсните им тайни", категоричен е червен депутат в кулоарите на парламента.

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10317405
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031