Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2013 22:58 - НОВ СКАНДАЛ С ПРЕЗИДЕНТА
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 4076 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Скандал около президента разтърси държавата. Плевнелиев ортак с Милко Сладкия 16 октомври 2013 / МАК / 6 Коментара image

Един от основните играчи в наддаването на изключително скъпата автомагистрала „Струма" е ортак на Плевнелиев, разкриха пред „Всеки ден" запознати.

Президентът Росен Плевнелиев продължава да движи строителния си бизнес, дори като държавен глава.

Въпреки че всички компании, в които е имал участие досега, с изключение на една – „БГ Имобилиен”, са закрити, държавният глава се е намърдал и в магистралното проектиране чрез свои уж бивши бизнес партньори. Един от основните играчи в наддаването на изключително скъпата автомагистрала „Струма” е ортак на Плевнелиев, разкриха пред „Всеки ден” запознати. Става дума за юриста Владимир Кинкин – известен адвокат, кредитен милионер, бивш агент на Държавна сигурност. Адвокатът е съуправител на крупната строителна фирма „България инженеринг”, под чиято шапка е и „Струма инженеринг”, бореща се за строителството на последния лот от аутобана. Кинкин пък е бил топсъдружник на ловешкия бизнесмен Милко Талев – Сладкия, станал известен като тартор на т.нар. Захарна банда, заради която с обвинение се сдоби и синът на Гриша Ганчев – Данаил, преди година. Името на Талев нашумя покрай президентската сага сега, тъй като се оказа, че е бил съдружник с Плевнелиев. В понеделник стана ясно, че фирмата, която той управлявал – „Линднер”, е сключвала договори за строителство с други компании от бранша. От сделките със „Симек” ООД, чийто съуправител е бил Талев, Плевнелиев се е облажил с комисиона от 70 хиляди лева. Малко след сделката през 2000 г. фирмата започва да запада главоломно и да трупа хиляди левове задължения. През 2002 г. „Симек” е обявена за неплатежоспособна, а малко по-късно и всичките й акции са запорирани в полза на банката, към която е имала задължения. Въпреки това и двамата й собственици и бивши партньори на Плевнелиев – Милко Талев и Павлин Койнов, продължават да са в дълбокото на бизнеса с нови начинания. Двамата се занимават със строителство и сега, а според запознати повечето финансови инжекции минават през универсалната им перачница за пари – фондация „Милосърдие”.

Алъш-вериш тече и в Банско

 Имотното богатство на действащия президент Росен Плевнелиев се оказва безчетно. Още като строителен министър той е най-богатият в правителството на Бойко Борисов. Семейство Плевнелиеви имат 5 къщи във вид на палати и замъци, сред които този на Халкидики, няколко апартамента и ателиета в София. Справките в регистрите показват още, че недвижимите имоти на Росен и Юлияна Плевнелиеви са били в постоянно движение – купували, препродавали, дарявали, прехвърляли. Същото движение се забелязва и с цели фирми и дялове. От края на 90-те години Плевнелиеви купуват няколко имота на централни столични улици. Апартамент от 113 кв. м на ул. „Марин Дринов”, две ателиета от 94 кв. м и 68 кв. м на ул. „Лайош Кошут”. Пристига и дарение дворно място от 385 кв. м в кв. „Лозенец”, което после е продадено.  Последната покупка на Плевнелиеви пък е къща в луксозния затворен комплекс „Резиденшъл парк” до Околовръстното шосе в София. Като само гаражът на палата е колкото голям двустаен апартамент – 75 кв.м. Междувременно Плевнелиев продава на братовчед родната си къща в Гоце Делчев, но купува имот наблизо – 3 декара ливада в разложкото село Баня, както и друг – на брега на морето в Черноморец. И на двата парцела са построени луксозни вили.

„Ако някой се чуди как семейство Плевнелиеви нямат палат и в особено предпочитания за строежи курорт Банско, да спре да се чуди. Включили са се по времето, когато тук се изпраха куп пари”, категоричен бе общинар от града под Вихрен пред „Всеки ден”.  Плевнелиеви не са пропуснали да напазаруват куп имоти, включително отново от Иво Прокопиев през негов съдружник. Семейството дори е имало специална фирма за целта, която вече е закрита – „Плевнелиеви – клон Банско” , адресно регистрирана в застроената с лъскави апартамент-хотели местност Грамадето. Буен алъш-вериш са въртели Плевнелиеви в Банско. Прехвърляли са имоти към свои фирми, други са продадени – например на „Алма тур хотел Тамплиер”.

 Юлияна яде при съдружник на мъжа си

 Както „Всеки ден” първи писа, един от съдружниците на Росен Плевнелиев – Павлин Койнов, е собственик на суперлуксозните ресторанти „Глория мар”. Те пък са любимо място за сбирки на кръга „Капитал”, както и на самата президентша Юлияна Плевнелиева. Първата дама по-често обядва там с приятелки, отколкото може да бъде видяна под ръка със съпруга си. Г-жа Плевнелиева лично издействала и суперлативната рекламна дописка за ресторанта година след откриването му във вестника на олигарха Иво Прокопиев „Капитал”. Койнов, с чиято фирма „Симек” днешният президент сключил крупна сделка през 2000 г. за 700 хиляди евро, фалирал в строителния бизнес. След това мистериозно започнал да се занимава с ресторантьорския бизнес, който днес включва няколко тузарски заведения. Бивша служителка на Койнов твърди, че кръгът около президента му помогнал да си стъпи отново на краката след зрелищния фалит през 2002 г.

 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10314433
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031