Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2015 14:21 - Войната ми с Топлофикация
Автор: nikola666 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 22397 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Преди десетина години купих една боксониера, колкото и аз да имам нещо. Ремонт, обзавеждане, сложих дограма на единствения прозорец, а после пуснах студента Атанас под наем. Откачих радиатора на парното с намерението, никога да нямам взаимоотношения с „Топлофикация”. Мина доста време, видях много момичета, още повече литри ракия пък разгледаха мен отвътре. Един ден Наско, който междувременно беше направил дете на братовчедка си и сега отглеждаше лапето сам, ми носи уведомление от частен съдебен изпълнител, че същият ще идва да ми описва имуществото. Имал съм неплатени сметки за парно в размер на 4500лв. Как тъй сметки... как тъй парно... та аз такова нямам!? Изпървом човек леко се изненадва. После се шокира(гледайки като купена котка), а накрая идва гневът. Защо някой ще иска парите ти ей така без нищо. Нито си купувал от него, нито си ползвал негова услуга, дори не го познаваш, а той обявява пред света, че си му длъжник. Пробват се да ме опозорят, но няма да мине... обещавам. Денят идва. Точно в 12:00 на вратата се звъни, ставам от масата(с квартиранта се черпим от сутринта). Отварям. Ужас… Изпълнителят е жена – около 25 годишна, представителна, от тези дето искаш да заведеш при майка си. Казвам и „че сме голи”, тръшвайки вратника. Ами сега. Готвех се, прилежно да набия лихваря, засаждайки зъбите му в мозайката, а то какво стана. Трябва нов подход за душманката. Стъпвам внимателно в коридора и я каня. Тя влиза и моментално пада лошо на гърбинката си, удряйки главата си в бравата. Съвзема се и пита, защо тук е хлъзгаво. Отвръщам, че случайно съм разлял олио, тъй като религията ми позволява да готвя само в коридори. Момичето прибира счупените модерни очила и се интересува, що за религия е това. Викам, че това е вярата в тиксото, то е Бог, а картонът негов пророк. Правим му жертвоприношения от бухал в подлези, а после ближем лепкавата му страна в екстаз. Божият син е чичо Дамян от Силистра – автобусен шофьор, който е роден непорочно от вуйчо си. Бирничакта любопитства колко последователи има сектата. Осведомявам я, че в България сме около 600 човека, но в Румъния са много повече. Тя се заема за работа. Описва хладилника, телевизора, тостера, на малката играчките, стигайки до микровълновата. Казвам, че е счупена. Съдебната изпълнителка не вярва и наивно докосва уреда. Естествено, че прокарах ток по цялата му повърхност. Електричеството я събаря на пода за втори път. Питам я иска ли вода, а тя само цвърчи. Имам флакон за зареждане на бензинови запалки. Отсипвам в една чаша. Давам и да пие. Горкото момиче жадно преглътна течността. Усети се чак накрая, защото се оригна на гориво. Ожулена, пребита от ток, отровена... на прага ме попита, дали не искам да излезем. Казах и първо да си намери почтена, нормална работа, а после да се обади.
         Прекрасен слънчев ден – клошар рови в кофа, наркоман дърпа чанта, кучета дояждат бабичка. Днес е делото. „Топкофикация” ме съди. Ще се защитавам сам. Залата е мръсна и мирише на пиене, по пода има семки и няколко дневно повръщано. Тлъстите полицаи ме зяпат надменно, доволни от хорските неволи. Процесът започва. Адвокат Вълчев злостно ме напада, вади документи, обвинения, хвърчат сметки, а гнойните му лиги прaвят гнезда по тавана. Толкова е дебел, че повечето хора не разбират, от къде точно говори – не си сигурен, тялото му има ли части или всичко е буца от лой завита с плат. Мой ред е. Казвам, че никога не съм ползвал парно и толкоз. Радиатор нямам, следователно и топлина не съм взел. Съдията ме пита, дали има нещо друго, защото очевидно съм бил виновен. Той сам не може да обясни, как точно съм ползвал енергията, но е сигурен, че тя е стигнала до мен някак си. Омърлушен искам 15 минути почивка. Пуша на двора, гледам тъпо. Някакъв вестник се мотае в краката ми. Снимка... снимка на Вълчев – лакеят на държавно-мафиотското обвинение. Светва ми. Внимателно я откъсвам и влизам. Залата е настръхнала. Приятелите ми са дошли. Съдията открива заседанието. Ставам и театрално опасвам фланелката си на „Мейдън” в дънките. От тишината спокойно можеш да си свариш  яйца. Приличам на Ал Пачино в някой адвокатски трилър. Самоуверено викам първия си свидетел – Данчо Бялката. Така изреждам всичките си хора, които твърдят, че никога не са виждали в този апартамент да се използва енергия принадлежаща на „Топлофикация”. Преди последния съдията се изпусна, че това му било отдавна ясно, но все пак трябвало да платя на дружеството и то с лихвите. Е, приятели, тук приключих с нормалността... Обявих, че призовавам за свидетел... адвокат Вълчев. Публиката ахна, мазните полицаи се събудиха, а приставът остави баничката си. Дебелакът(видимо доволен) се настани с мъка на свидетелското място. Не разбирах кое е главата му, за това го гледах в средата. Напрежението в залата можеше да се използва успешно като тунелопробивна машина.
        - Уважаеми г-н съдия, уважаеми присъстващи, лицето Вълчо Вълчев Вълчев  е всъщност мой квартирант – все едно хвърлих граната – и той дължи горепосочените суми за парно. Имам договор за наем подписан от него(показвам цигарите си надраскани с химикал), а като доказателство прилагам тази снимка пред съда. Измамникът не може да повярва какво се случва, съдията е почти припаднал, а публиката шуми гладна за кръв.
        - Ама тая снимка каква е, имам алиби, тук съм по-слаб, какво означава това, в правова държава ли живеем – хленчи ВВВ.
        Накарах Наско да снима 200 литров бидон в боксониерата и да ми прати фотката на телефона. Показвам съдържанието на съдията, като доказателство и той напълно се убеди, че това е мизерният адвокат. Последният почна да квичи, че това не било юридически издържано. Съдията назначи четворна техническа експертиза, която щеше да е готова след 6 години и половина. Все пак се споразумяхме с Вълчака, той да плати всичко и занапред да покрива сметките за несъществуващото ми парно. Нещастникът недоволстваше, че хвърля парите си за нещо нереално, но бе щастлив, че поне може да използва снимката на бидона за Фейсбука си – изглеждал бил много по-красив, а и с повече коса.
         Делото беше прекратено. Седя си вкъщи на дивана, пийвам и зяпам как любимата жизнерадостно пържи кюфтета. Уж гледам новините, но две от очите ми постоянно са на крехкото и дупенце. Следва прогнозата, а тя е важна за мен. Емо Чолаков – приятно момче, но от него никога не мога да разбера, какво ще бъде времето. Започва с това, как леля му си купила две кила картофи от пазара, а сетне ги изяла. После разправя колко обичал да простира на терасата и защо не било полезно, консумирането на развален салам намерен на улицата. Говори за гоблени, за смяна на скоростни кутии, разяснява вредата от поглъщането на замразена кайма от новородени, поучава ни да ядем топло брашно преди изхождане и други щуротии... Накрая изобщо не знаеш какво ще е времето, но си научил как се готви свинска кавърма по тракийски. Облаци, дъжд, суша – няма значение, важно е приказката да върви. Така е и в шибания живот. Човек от малък трябва да се самообучи, на кое да обръща внимание.  И трябва да го направи сам, без помощта на родителите. Ако тръгнеш да хабиш силите си, мислейки за някой малоумник, дето те нарежда пред другите, колко ще ти изкара батерията – точно николко, а тя е несменяема. Спешно намери начин да си добре, а тъпотията избърши от мозъка си с клозетна хартия... точно както го правиш със задника си сутрин. Чашите са пълни, кюфтетата подредени. Изключвам посредствения телевизор, просто ще си говорим с любимата. Понякога като я целуна, усещам лек дъх на бензин...





Гласувай:
11



1. chavdar01 - СУПЕР!
21.01.2015 14:30
КАКТО ВИНАГИ!!! :)))))))
цитирай
2. favn56 - :!)))))))))))))))))))
21.01.2015 14:32
:!)))))))))))))))))))
цитирай
3. nikola666 - Ако някой иска да се свърже с мен(може и котка)
21.01.2015 14:36
https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%BE%D0%B2/769354269786050
цитирай
4. lightsaber123 - Страхотно
21.01.2015 14:44
Имаш дарбата да разсмиваш хората - не я пропилявай - реализирай я :-)
цитирай
5. nikola666 - :)
21.01.2015 15:57
Дарба ли... все едно да кажеш на червото, че е много красив орган. Гледам само да се посмеем над битовизмите и нелепостите в заобикалящата ни държава. Всичко е видяно някъде - фантазията ми е по-бедна от отсечена преди три години череша. Наздраве на всички.
цитирай
6. tzvetina2018 - Докога
14.05.2018 08:45
Но от 6 месеца наблядавам потресаваща практика - хора от ПП „ГЕРБ, които работят на ръководни и важни места – кметове,зам.председатели на групи – Николай Стойнев които привидно „милеят“ и само на думи се правят на човечни,а всъщност замитат нещата “ под килима“ и се правят,че мислят за хората, а всъщност нарочно не предприемат нищо за да се борят наистина с различните извратени форми на корупцията.Защото са се уяли с власт!
Преди 40 дена си смених работното място – пак отново станах потърпеща от корупционна схема – директорът на професионалната гимназия, в която работех като преподавателка по английски език твърдеше в началото на лятото,че ще получим обезщетение в размер на 2 брутни работни заплати!Станах свидетел на следното – той най-безцеремонно обяви накрая,че тези пари които по право ни принадлежат при закриване на работното място няма да ги получим – защо ли!Ами защото те са разпределени между него и главния счетоводител – корупцията е навсякъсе около нас – най-добре се краде от държавните пари!
Каква е връзката с ОЦ „Земляне“ – нека органите, които правят проверките щателно да прегледат освен фалшивите „ремонти“ и фактури нека да обърнат внимание и на работата на главния счетоводител на централата!Ако проверят фактите така както трябва ще открият пропуски в т.нар.“изрядна “ документация, цитирам един от проверяващите г-н Николай Стойнев !
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това в навечерието на европейското преседателство на Република България !
При положение ,че не се купуват резервни части което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Също така искам от Вас да проверите защо назначената без обявен конкурс г-жа Албена Пенелова има образователния ценз да е началник на отдел "Химия" в централата - тя е на работа от 01.09.2016 г. се движи сък служебна кола от и до работа!Толкова ценен кадър ли е тя за централата?????
От м.май до м. октомври всяка година се провеждат „ремонти“ – тази година централата беше гасена на 10 май и на 26 юни и палена на 5 май и на 13 септември! Закупуват се материали ,а всъщност те са само на фактурите – знаете,че всеки моге да си закупи от „Илиенци“ празни или написани фактури срещу определено заплашане – и ето ти един начин за източване на държавни пари чрез фиктивни ремонти!Защо няма проверка на тези фактури???
Преди няколко дни Румен Зарчев, който работи в ОЦ „Земляне“ е дошъл на работа употребил алкохол – при проверката която е направена трегерът е показал над 1,3 промила – г-н Зарчев си е взел отпуска и болничен, за да се „възстанови“ по-леко от алкохола!През м.септември г-н Зарчев е бил помолен да напусне доброволно - защо се е стигнало той да не бъде уволнен, а да напусне доброволно???Защо той не е уволнен или наказан, а някои хора за най-малкото ги уволняват дисциплинарно???Или той еот хората на г-н НАЧАЛНИКА НИКОЛАЙ КЮВЛИЕВ И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ??? Той сам е напуснал – за да могат да покажат на околните,че не държат хора които са вече компреметирали и които идват на работа употребили алхокол!!!
ВЕЧЕ 1ГОДИНА И 2 МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРОПУКАМ ТАЗИ СТЕНА ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕ, КОЯТО СТОИ МЕЖДУ ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ И ИНСТИТУЦИИТЕ- НО НЯМА ОТГОВОР ОТ НИКЪДЕ –НИТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НИТО ОТ ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ГЕЗИ ФАКТИ ДА СЕ СЪОБЩЯТ НА ОБЩЕСТВОТО – ТЕЛЕВИЗИИТЕ УМИШЛЕНО ИЗБЯГВАТ ТАЗИ ТЕМА,А ПЪК ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ДА СЕ ОГЛАСЯТ ТЕЗИФАКТИ НЕХАЯТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ЧУЯТ – ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?ДОКОГА???
Първо беше "Суджук-гейт",след това "Кум-гейт",а сега това за което Ви пиша ще се окаже "Топло-гейт"???Докога?????
Обръщам се съм Вас,зашото Вие се занимавате с разкриване на корупционни схеми и защото никой досега не е отговорил на всички тези въпроси !!!
С уважение – Цвета Иванова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikola666
Категория: Лични дневници
Прочетен: 684848
Постинги: 36
Коментари: 221
Гласове: 364
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930