Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2015 00:50 - Купуването на минерални води полезно хоби ли е?
Автор: apollon Категория: Лични дневници   
Прочетен: 17658 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 09.02.2015 18:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да започнем с твърдението, че купуването на минерална вода може да бъде вредно въжделение. На пръв поглед това мое лично мнение може да ви се стори странно и дори неприемливо, но след разясненията, които ще направя, можете да бъдете напълно осъзнати в направения от вас избор. Първо всички се стремят да купят изворни или минерални води, тъй като те не съдържат вредния хлор. Другата важна причина е битуването в общественото пространство за лошото и ниско качество на питейната вода в България. Това е защото може би ние българите не живеем постоянно на остров Малта, където водата във водопроводната мрежа е получена от електролиза на морска вода и има вкус на прекрасни чревни сокове с лека хипоминерализация. Третия важен довод е, че на нашите балкански ширини бизнесът с минерална и изворна вода носи 200 процентна печалба - затова и италиански актьори идват без проблем при добро заплащане да правят реклама на тази вода (например водата от село Пачково - кръстена е на пачките, които всеки месец прави почти от въздуха). Този сектор е солидна част от сивата икономика на Балканистан и захранва мутренски групировки, които стрелят на месо при опит на външни играчи да се включат в този сладък бизнес с 200 % печалби. В замяна на този лъвски пай компаниите получават протекция, липса на проверки от контролни органи какво точно и как точно бутилират и хабят само тридесет процента от печалбата за заплати, автоматизация, държавен рекет и реклама. Всеки от нас, който купува тази вода допринася за неравната борба между мафията и честните хора в страната. А защо се купува тази вода - защото битува официалния слух, че държавната и обществена вода не става за пиене и е отровена. На този слух, който бърка дълбоко в нашите вродени инстикти се крепи сладката печалба на компаниите за водицата ни. Объркани ние не разсъждаваме и инстинктивно посягаме към тежките туба от по съвсем скоро планираните туби от по 13 литра, само и само да запазим здравето си. Същевременно държавата мълчи или поне се прави на мъртво заспала на масовия слух, че най-добрата вода в Европа не става за пиене.

Нещо повече, никак не са обосновани твърденията, че минералниге и изворните води са по-полезни от водопроводната, защото както и водата в Древен Рим е текла по керамичен водопровод  след откриването на сатурнизма на оловните римски тръби, така и римляните все още не са затрили посвета, въпреките падането на Римската империя.
Ето една тема за държавната и частната мафия, която използва постъпленията в никой случай не за регулация на общественото добруване. Аз лично не искам да бъда третиран като полезно куче касичка, което всички вземат за идиот и пия водата, която сметна за добра за мен по собственото ми усмотрение на информиран гражданин. Никак няма да говорим за твърденията на Конституцията, че минералните извори са собственост на народа.
Държавата пък, за да зарибява чрез устите на своите служители, говори за минералната вода като национално богаство, като течно богатство по-скъпо от златото, като източник предсказан дори от Ванга, че ще бъде питието на народа и така митологемите се нижат една след друга.
Какво се оказва. Любезната държава сама за себе си е разпространител на слухове. Почват се мнения на експерти, кръгли маси, работни групи, брифинги с платени мастити журналисти от водещи медии. Икономисти и мениджъри 148 часа в месеца говорят за ползите от бутилирането на водата и нейното поглъщане. Туристическите експерти пък сочат със специално установени проучвания, че минералната вода засилва доходите на населението и държавата чрез стимулиране на селския, полския и общовалидния туризъм по долини, низини и паланки. Уви истината е съвсем друга. Истината я плащат инстинктивно поддалите се механично мислещи и отрудени от проблемите касички, които всеки месец очакват ново зареждане, за да можем заедно да финансираме всяко безумие, растящо на планетата ни.
Мога само да си представя колко леко ни е днес, че вместо газ в изворите ни има вода и то каква - национален приоритет с високо минерално, питейно и всякакво друго качество, разпродавана без много морал по градове и паланки като незаменим ресурс, тъй като в противен случай Путин би взривил газта в опитите си да прокара Южния П. Поток.  В този смисъл невзривяемата високоминерализирана балканска вода се явява още веднъж национално богатство, защото въз основа на нея се допринася в огромна степен за стабилността на нашата междудругарска сигурност.
За бога братя не купувайте е най-великия призив на български комунист Димпоп. За да има смисъл израза трябва да придобие задължителния смисъл - за бога братя не купувайте ненужни и безполезни за вас и вашите близки неща. Считам, че тази статия обогатява не само мен като пишещ, но и едно цяло поколение, което ежедневно смуче от празната нянка на българската крава Милка-измамилка, с която наричам и бутилиращата водна промишленост в Европа.
Ето няколко съвета как да помогнете на българската зелена икономика и и българската зелена гражданска политика - гласуването за новоопоявили се мекерета е вредно за вашето и общественото здраве, купуването на вестници осакатява милиард хектара гори на десетилетие, а списанията за мода и суета ги довършват с бясна скорост. И накрая бутилиращата индустрия спомага за деплецията на природни източници на енергия и за нарастване обема на селищните сметища.
image
imageimage












Гласувай:
12


Вълнообразно


1. apollon - Наистина забавен коментар. По с...
04.01.2015 00:23
Коментарът е забавен. Но въпроса не е в това. На първо място се мъча да изразя мнението, че независимо от състоянието на водопреносната мрежа в хубавата ни татковина, минералната вода не е по-полезна от питейната. В противен случай бихме изпаднали в спекулации, а почва за такива има само при създаването на слухове и всякакви други форми на инсинуации. Второто най-важно нещо, което се опитвам да кажа, освен че Брациговската вода е наистина дар от Бога и най-пивката питейна вода, се състои в следното: Купуването на определени стоки сподпомага не родната ни икономика, а родните мафиотски структури, родните дарители на партии и нечестното финансиране на самите партии. Некупуването на вестници бе най-добрия граждански начин да се опита обществото ни да фалира Дел Пеевски, вместо да се моли гнусно на политиците да бъде свален от пост и от депутатското кресло.
цитирай
2. apollon - Това само е едно потвърждение, че ...
04.01.2015 17:44
Това само е едно потвърждение, че обществото се основава на човешкатаа глупост
цитирай
3. apollon - http://vbox7. com/play:ecfc5...
31.01.2015 18:37
http://vbox7.com/play:ecfc521425
цитирай
4. apollon - http://vbox7. com/play:8eb2b...
01.02.2015 01:03
http://vbox7.com/play:8eb2bb2d22
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apollon
Категория: Изкуство
Прочетен: 14465946
Постинги: 5335
Коментари: 10421
Гласове: 19320
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031