Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 23:18 - НИКОЛАЙ ЦОНЕВ ДАДЕ БОРИСОВ НА ПРОКУРОР
Автор: kolevm38 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1286 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Николай Цонев даде Борисов на прокурор Публикувано: 30 юни 2014, 18:12 | Обновено: 30 юни 2014, 18:12  
    София, България image Бившият военен министър и съучредител на "Движение за справедливост - РПГ" Николай Цонев даде лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на прокурор. Причината - изявление на бившия премиер пред журналисти, в което той съзнателно заявява: "Да обявяват банкрут и да викат МВФ".Според Цонев думите на Борисов са отправени в коментар за банковия сектор и финансовата ситуация в България, като изказването е излъчено по националните телевизии и печатни издания.

"Чрез изказванията си и изпратените медийни послания, публичната личност Бойко Борисов злоупотреби със своето обществено положение, спомогна за разпространяването на неверни сигнили за несъществуващ срив на банковата система и създаде неоснователна паника у българското население и допълнителен натиск върху националния финансов сектор", пише Цонев до главния прокурор.

Ето и пълния текст на сигнала му:



ДО:
Главния Прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров
КОПИЕ ДО: Председателя на ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ г-н Владимир Писанчев
СИГНАЛ
ОТ: Николай Георгиев Цонев, представител на гражданско обединение „Движение за справедливост - РПГ"
ОТНОСНО: Извършени престъпления по чл.107 и чл.326 (1) от НК от лицето Бойко Методиев Борисов
УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,
УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАНС,
На 25 юни 2014г. лидерът на ПП ГЕРБ, народен представител в 42-то Народно събрание Бойко Методиев Борисов прави публично изказване, в което съзнателно заявява: „Да признават банкрута и да викат МВФ". Тези негови думи са отправени в коментар на същото лице относно банковия сектор и финансовата ситуация в България и са адресирани към действащото Правителство на Р.България. Изказването на Бойко Борисов е излъчено по националните телевизионни медии и е отразено от националните печатни издания.
В последвалите дни този коментар на Бойко Борисов е допълнен от други негови изказвания пред средствата за масово осведомяване, чрез които се внушава, че България е изпаднала в състояние на фалит и че е от остра необходимост българското правителство да изтегли 6 милиарда заем от Международния валутен фонд (МВФ).

Чрез изказванията си и изпратените медийни послания, публичната личност Бойко Борисов злоупотреби със своето обществено положение, спомогна за разпространяването на неверни сигнали за несъществуващ срив на банковата система и създаде неоснователна паника у българското население и допълнителен натиск върху националния финансов сектор.

Според Наказателния кодекс:
Чл. 107. Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя паричната и кредитната система като използува държавни учреждения и обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
Чл. 326. Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Предвид горепосоченото, "Движение за справедливост - РПГ", в качеството си на гражданско обединение, отправя настоящият сигнал за извършено престъпление от лидерът на ПП ГЕРБ и народен представител от 42-то Народно събрание Бойко Борисов и настоява да се извърши проверка за извършено престъпление по чл. 107 и чл. 326 от Наказателния Кодекс.
Дата: 30.06.2014г
Подпис: Николай Цонев.
/представляващ "Движение за справедливост- РПГ"






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10364783
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930