Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2013 11:43 - НА КАКЪВ ЕЗИК Е ГОВОРИЛ ХРИСТОС
Автор: kolevm38 Категория: История   
Прочетен: 6083 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
27.12.2011 11:48 - На какъв език е говорил Христос. Автор: horos Категория: История   image

Последна промяна: 28.12.2011 15:52

 Днес всички ни убеждават, че евангелският Иисус е говорил на арамейски език. Дори Холивуд направи цял филм на арамейски. Негов продуцент бе Мел Гибсън и филмът се казваше "Страсти Христови". Нека сега да видим как е на арамейски прочутата фраза, казана от Иисус на кръста:

33. А на шестия час настана тъмнина по цялата земя до деветия час.
34. А на деветия час Иисус извика с висок глас: Елои, Елои, лама савахтани? което значи: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?
35. Някои от стоещите там, като чуха, казваха: ето, вика Илия.

Марко, 15:33

На арамейски думите на Иисус се четат по следния начин:

 (E-LEE E-LEE L-MAA-NAA SAA-BAACH-TAA-NEE) =

(My God, my God, why have you forsaken me).

www.learnassyrian.com/aramaic.pdf

Някой неук преписвач е преписал дословно думите и се е получило познатото ни:

Елои, Елои, лама савахтани

Вие като българи така ли ще прочетете арамейският текст? Вижте какво казва Иисус:

"ЛЕЛЕ, ЛЕЛЕ, МААНА СА БАЩА НИ", КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ: "БОЖЕ, БОЖЕ, ОСТАВИ НИ БАЩА НИ"

Защо арамейците изписват Иисусовите думи на български? 
Много просто!
Защото това е бил и родния език на Иисус. Тези негови слова са останали непреведени от арамейския преписвач и това ни е пряко доказателства, че Исус не е говорил по арамейски. Всички знаем, че човек в екстренни моменти проговаря на родния си език. В последния момент от живота си Исус проговаря на своя роден език – български. На всички езици това „Леле, Леле, маана се баща ни!“ няма никакво значение, освен на български. Преводачите са се постарали да дадат колкото се може по-точен превод и така до нас е достигнало през гръцки и латински прословутото „Боже, Боже, остави ни баща ни!“

В Библия Вулгата този текст е написан така:

 

Eloi, eloi, lamma sabacthani

Тук думата „баща ни“ е написана правилно от някой латински писар, като буквата „щ“ е предадена чрез  латинските букви „сt“.

В един форум ми зададоха следния въпрос:

„А защо днешните арамейци говорят арамейски, а не знаят български? Защото те съществуват и аз лично съм говорил с арамейци -езикът им е подобен на иврита,но с някои важни различия.Та защо Иисус да не е говорил на арамейски?“

Защото на арамейски щеше да каже "Боже, Боже, остави ни баща ни", а не на български, за да ми угоди на мен.
Ако беше говорил на арамейски, то тук щеше да си проличи. Как е на арамейски този израз? Знаете ли? Защото аз не знам, а и никой освен арамейците не знаят. Но това е познато на всеки българин. Значи и Исус трябва да е говорел на български. Арамейците не знаят какво означава това, написано на техния език, ако не е бил някой , който знае български за да им го преведе.

 



Гласувай:
6



1. germantiger - ...
31.12.2013 19:31
- Българи изворово се "появяват" в Европа 3-4 век от новата ера, в земите на Египет и Палестина преди и след новата ера непосредствено не са ситуирани в нито един извор.

- Майката на Исус и бащата се знаят - не българи, отделно от това ако си изкушен от религията ще знаеш, че той е син Божи, ще рече божествен му е езика и Посланието, а езика му по род - по майчин и бащин не е български

- Етимологиите не са лингвистика

...

Въобще съзнаваш ли какво пишеш, съзнаваш ли ?!

В прочем прав си - тъй-като Господ е българин не съмнено щом първо ебило словото то българския език предхожда първоначалния взрив и е на почти 13,7 млрд години!
цитирай
2. bezistena - СЛАВА на Ламя Иса и Богиня Диана!
01.01.2014 19:11
Изследователите на древността знаят с безспорна сигурност,че всички сакрални документи задължително са били зашифровани с различна степен на сложност,за да се съхрани вложената в тях секретна и важна информация от непосветените.
Светото Писание като набор от такива документи,е с най-висока степен на конфиденционалност,поради което вложената в него засекретена сакрална информация от авторите му-Посветените Исусови Български потомци,е съхранена неразсекретена до днешни дни.От скоро започнаха необратими планирани Свише процеси по ударното разсекретяване на Вечната книга,придружени с масираното лавинообразно разкриване на скритата Българска история.Всички Български изследователи,независимо от пристрастията и идеите си,изграждат общ синергетичен клектив и организъм,работещ и направляван манипулирано от Боговете ни за разкриване в скорошни срокове на истинската Българска история,съответно неразривно свързаната с нея Библия и световна общочовешка история,и подготвящи Идването Йм.
С тяхната висша санкция разсекретяваме зашифрованото христоматийно послание,обект на сегашното ни изследване.
Във всички християнски деноминации основен приветстващ и прославящ Бог поздрав и възглас е АЛЕ ЛУЯ,който официално означава СЛАВА НА БОГ!Това е за непосветените. Възгласът за посветените носи още и информацията за ВИСШИЯ САКРАЛЕН ЖИВОТИНСКИ ДИНАСТИЧЕН СИМВОЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ Исус и Мария Магдалена-Ел и Ел,което означава Змей и Змеица-Техен дългохилядолетен конспиративен символ,заложен в почти всички световни династични хералдики,регалии и сакрална документация и върховното християнско духовенство!
Така сега разчупваме поредния печат на секретните Библейски документи:
ЛАМА САБАХАТНИ=Ламя Иса и Бохиня Диана
ЕЛОИ ЕЛОИ ЛАМА САБАХТАНИ=АЛЕЛУЯ ЛАМА САБАХТАНИ=АЛЕЛУЯ Ламя Иса и Бохиня Диана
ЕЛОИ ЕЛОИ ЛАМА САБАХАТНИ=Слава на Исус Ламята и Богиня Диана!
Всичко е точно и прецизно засекретено и преведено чрез ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 от нашия блог http://bezistena.blog.bg/
цитирай
3. bven - За една от личностите, наричана Исус Христос:
01.01.2014 20:15
След потопа в древността народите по земята живеели тежък и нерадостен живот. За тях нямало почивки, били изнурени от непосилен труд. Живеели без вяра и надежда в съществуванието си. И тогава в помощ на човечеството се притекъл синът на Слънцето Христос, който с двеста слънчеви синове слязъл на Земята. Светещата Витлеемска звезда – това са душите на Христос и двестате божи синове… Тяхното присъствие на Земята били най-щастливите и радостни дни за хората. Любовта, светлината, и надеждата греели в техните сърца. Но със слизането на Христос Земята натежала. Настъпило времето да я напусне и Христос със слънчевите синове „отлетели“ от Земята, преминавайки през центъра й, през нейната огненост. Не всички слънчеви синове преминали през центъра на земната огненост. Някои от тях останали на земята и станали учители на човечеството, живеещи и до днес в Шамбала. А на земята отново настанали тежки времена… Човечеството отново има нужда от Месия..! Да, Исус Христос е реална личност.
копие http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-07-24/1630-2009-04-16-18-16-45.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315854
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031