Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2018 11:34 - Фалшивите празници - Коледа, Нова година, св. Валентин, 1-ви март, 8-ми март, Халоуин
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2607 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.04.2018 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За фалшивите антихристиянски празници Коледа, Нова година, св. Валентин, 1-ви март, Хелоуин и т.н.

Различните хора празнуват или пък отказват да празнуват различни празници. Всички хора не са на един акъл и не разсъждават по един същ начин. Някои са като овце и карат на принципа кво"т правят другите. Да, ама има и мислещи хора, които не правят кво"т правят другите, а разсъждават с главите си, преди да направят нещо.
Така се получава, че в зависимост от държавата и културата (културната общност) в която живеем се празнуват различни празници. Oсвен естествените национални празници, някои хора, както казах просто правят нещо, без да се замислят дали е правилно и какви са духовните последствия от това. Но част от духовно ориентираните хора се замислят и търсят истината, понеже искат да живеят правилно. По тази причина е и този постинг, а и няколко от моите книги.

Ще направя кратък анализ на някои от така наречените "празници"

Така наречената Коледа или още Рождество Христово

Това би трябвало да е християнски празник. Поне за неадекватните и неориентирани хора изглежда така. Ако някой уважава рождението на нашия спасител Исус Христос - добре. Проблемът е, че не се знае, кога е роден. Нито деня, нито месеца. В Библията не е отбелязано времето, но пък от написаното се знае, че не е било през зимата. А и другото - в юдеизма не се честват рождени дни. Честване на рождени дни е имало в езичеството и е основен празник в сатанизма. В книгата за сатанизъм на Антон ЛаВей наречена Сатанинска библия пише, че най-важните сатанински празници са Хелоуин и рождените дни:

"След собствения рожден ден, двата най-главни сатанински празници са Валпургиевата нощ и Халоуин."  (Satanic Bible, Anton LaVey)

image


Аз лично не чествам специално рождени дни, но пък винаги мога в кой да е ден да се събера с приятели, независимо от това, дали случайно някой се е родил в дадения ден. 

В Римската империя преди 1800-2000 г. през декемви се чествал фестивал наречен Сатурналия в чест на божеството Сатурн. Избирал се крал на празника и след завършването на фестивала на 25 декември бивал принасян в жертва. Така Сатурналията с някои от празничните ритуали и украси се превърнала в Коледа.

Още постинги за Рождество:

 Истината за Коледа, Рождество Христово и Санта Клаус

http://ernest.blog.bg/lifestyle/2016/12/17/istinata-za-koleda-rojdestvo-hristovo-i-santa-klaus.1497468

 Рождество Христово, Измамата за Коледа, кога е роден Исус Христос. Искате ли да знаете истината?

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/12/18/rojdestvo-hristovo-izmamata-za-koleda-koga-e-roden-isus-hris.1415910

Истината за Санта Клаус, Дядо Мраз, Коледа, Нова година


http://ernest.blog.bg/history/2014/12/19/istinata-za-santa-klaus-diado-mraz-koleda-nova-godina.1323866

 Измамите за Коледа и Нова година

http://ernest.blog.bg/history/2013/12/12/izmamite-za-koleda-i-nova-godina.1218439

image


Халоуин.
Самият Хелоуин е езически, келтски празник - Самейн посветен на мъртвите и демоните, на смъртта, по време на който в миналото са извършвали човешки жертвоприношения. По-късно е станал основен празник в сатанизма. Започва да се пупуляризира от членове на вещерски общества (ковени) в англоезичния свят след легализирането на магьосничеството във Великобритания.

Препоръчителни постинги:

 Халоуин - Сатанински празник на смъртта

http://ernest.blog.bg/drugi/2017/10/29/halouin-sataninski-praznik-na-smyrtta.1574673

Хелоуин - древен езически празник с човешки жертвоприношения, днес основен празник в сатанизма, опити за узаконяване на канибализма

http://ernest.blog.bg/lifestyle/2016/10/26/helouin-dreven-ezicheski-praznik-s-choveshki-jertvoprinoshen.1485012

Има ли още някой, който да не знае, че Хелоуин е сатанински празник?

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/10/26/ima-li-oshte-niakoi-koito-da-ne-znae-che-helouin-e-sataninsk.1402333

Нова година е някакъв нормален празник, с тази разлика, че в различните култури и при различните народи Нова година е по различно време. Въпреки че административната Нова година е прието в повечето страни да се отбелязва от 1 януари, то трябва да се знае, че това е въведено в Римската империя от Юлий Цезар, а самата Нова година на 31 срещу 1-ви януари се явява посветена на двуликото римско божество Янус, което се чествало по време на януарските календи.
Ако някой иска да бъде християнин и да следва Господ трябва да види, какво казва Господ и какво пише в Библията за съответните неща. В дадения случай става въпрос за това, кога трябва да е Нова Година според Господ. Господ е дал лунен календар, който се използва в Библията. А Нова Година се чества през пролетта. Тази година по посочения в Библията календар Нова година ще бъде на 17 март.
Честито на всички, които честват божията Нова Година! 


Дойде ред на така наречения св. Валентин. В англоезичните държави, където е разпространен този ден влюбените момичета изпращат любовни картички, на тези които обичат и това е ден, когато момичетата да се обяснят в любов.
Първо такъв светец не е имало. Второ това не празник на любовта, а е древен празник на канибализма и оргиите.
Самата църква по време на Втория ватикански събор премахва Валентин от списъка със светци, поради чисто митологичния му характер.
На 14 февруари в древен езически Рим след жертвоприношение на животно жреците лупеки се правели ритуали против безплодие, като жреците обикаляли голи и удряли с ремъци от кожата на жертваното животно хората около тях. Денят завършвал с оргия. Четиринайсти февруари бил един от дните на фестивал посветен на римската богиня Юнона. Вторият ден от фестивала 15 февруари започвал със "свещен" ритуал на съвкупление с коза символизираща Фаустулус.

 image

Съвкупление с коза символизираща Фаустулус отразявано в римските обожествявани форми на изкуството 

image

За повече по темата четете книгата Лъжата за св. Валентин

България в някои отношения се явява обратна държава. Срещат се хора до такава степен изперкали от безбожие и греховен живот, че правят много неща съвсем на обратно. Така на 14-ти февруари тази година в Бургас някакви хора, които живеят от години в грях и дори си имат извънбрачна 6-годишна дъщеричка (такива на български са наричани копелета) решават да сключат подир дъжд качулка брак и на сватбата им присъства и дъщеря им. (В миналото подобно нещо се е считало за позор, а и все още в повече от половината страни по света.) Ако това би бил единичен случай добре, ама не е. На опашката за бракосъчетания следващата двойка е с малко по-малка дъщеричка на около 2-3 г. А колко са подобните в страната въобще не е ясно. Друг проблем, освен малката раждаемост сред българите и най-ниският % на създаване на семейства в Европа е, че около 55-60% от децата, които въобще се раждат са извънбрачни (копеленца).

Постинги в блога ми по темата:

14 февруари, канибалски празник и ден на мъртвите, на смъртта, плодородието и разврата в древен Рим, Сатана Валентин

http://ernest.blog.bg/history/2016/02/09/14-fevruari-kanibalski-praznik-i-den-na-myrtvite-na-smyrtta-.1428615

Сатана Валентин


http://ernest.blog.bg/history/2015/02/09/satana-valentin.1336786


1-ви март
В древността на 1-ви март сред редица народи, а и в Римската империя до Юлий Цезар Нова година се е чествала на 1-ви март. Подобно е било и положението на територията на съвремена България. Не е известно от къде в действителност и от кога произлиза магическия ритуал на носене на мартеници, но наивността на някои хора, че като си поставят мартеници ще бъдат здрави и ще им бъде всичко наред е смешна. Както и да е, но в сегашно време, както алармират колегите блогъри и тази традиция е омерзена от Европейския Съюз. Вече има "джендър мартеници", които не са Made in China, нито пък българско производство, но носят етикети на направени в Евро-гейския съюз.

Други по-раншни постинги във връзка с тази тема:

 Масова магия за 1-ви март

http://ernest.blog.bg/drugi/2016/02/29/masova-magiia-za-1-vi-mart.1433830

Проклятието на мартениците

http://ernest.blog.bg/history/2014/02/28/prokliatieto-na-martenicite.1243111

8-ми март
Това е фалшив празник създаден от комунистите жидомасони. Денят е избран от Клара Цеткин (джендър - бисексуална масонка) по създаването на първата женска масонска ложа във Франция през XVII век. В миналото във Вавилония и околните държави е имало оргии посветени на Астарта през този годишен период (началото на март). Преди да започне сексуалната оргия се извършвало жертвоприношение на три месечно дете, което било заченато на предишната (миналогодишната) оргия. С кръвта на детето се боядисвало яйце, което се пазело една година. През XVI век чрез въздействието на окултни тайни общества в Европа започва да се разпространява боядисването на яйца по време на Великден, като по този начин се омерзява и този велик празник. На всичкото отгоре в района на Германия се разпространява и приказката за "Великденския заек". - В миналото езическите народи са извършвали ритуален лов и жертвоприношение към богинята Естре (вариянт на Астарта) на зайци.
Денят е разпространен единствено в страните, които са били под влияние на идеите на социализма и комунизма.

Когато Господ предстои да даде земите на израилтяните ги предупреждава да не се учат на нещата - обичаите и празниците, които другите народи правят. Това автоматично важи и за християните:

"Когато ГОСПОД, твоят Бог отсече пред тебе народите, които отиваш да завладееш, и ти ги завладееш и се заселиш в земята им, внимавай на себе си да не се впримчиш, след тях, след като бъдат изтребени пред теб, и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо ГОСПОДА, своя Бог;  защото те са вършили за боговете си всякаква мерзост, която Господ мрази; понеже дори синовете си и дъщерите си изгарят с огън за боговете си."


За тези, които не следват Господа и служат на други богове Господ казва чрез пророка си Софония:

"И ще изтребя от това място останалите Ваалови служители и името на жреците на идоли заедно със свещениците; ще изтребя и ония, които върху къщните покриви се кланят на небесното множество, и ония поклонници, които се кълнат в Господа, и които се кълнат в Мелхома; също ще изтребя, ония които са се отклонили от Господа и които не търсят Господа, нито питат за Него"

  В същото време Господ е стези, които спазват и държат на Божиите празници:

"Господ твой Бог е сред тебе, Силният, Който ще те спаси; ще се развесели за тебе с радост, ще се успоки в любовта си, ще се весели за тебе с песни. Ще събера ония, които бяха от тебе, които скърбят за празниците" (Софония 3:17-18)


image


За повече информация по темата с празниците четете книгата Езическите празници и чествания в християнството




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672452
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930