Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2015 16:59 - ТОЧКАТА НА ТЯЛИТО НИ, КОЯТО ПРИ МАСАЖ ПРЕДОТВРАТЯВА СТАРЕЕНЕТО И ЛЕКУВА 100 БОЛЕСТИ
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 1943 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Точката на тялото ни, която при масаж предотвратява стареенето и лекува 100 болести
 

Една японска легенда казва, че отдавна живял един щастлив човек, който получил от баща си безценни знания - знания за точката на дълголетието или точката от стотици болести. Синът ежедневно масажирал тази точка и преживял смъртта на няколко императори.

Масажът на точката е един от най-старите методи за лечение на Изтока, който продължава вече няколко хиляди години. Общо човешкото тяло притежава 365 точки и 12 основни меридиани, което напомня на количествата дни и месеци в годината.

 

Действието на такъв масаж (акупресура, налягане на пръстите на определени точки), се основава на учението за меридианите и каналите, които са свързани с определени органи.

В китайската медицина тялото се държи като енергийна система, така че масажа може да повлияе на хода на енергията и функционирането на дейността на органите. Активирането на точката Цу Сан Ли дава трайно подмладяване и изцелителен ефект, предотвратява стареенето.

 

В Китай тази точка е известна като "точка на дълголетието" в Япония - "точка от стотици болести".

Къде се намира тази точка (Цу Сан Ли) в нашето тяло?

Точката на дълголетието се намира под чашката на коляното. За да я намерите, покрийте коляното с дланта. Точката се намира между края на малкия и пръст към него в вдлъбнатина между костите.Можете да намерите и по друг начин. Трябва да седнете на пода, да натиснете здраво крака на пода и да ги плъзнете към себе си, без да повдигате петите от пода. Ще забележите, че под коляното се е появило повишение. Намерете най-високата точка на това повишение, поставете на нея пръста си и заемете изходна позиция. Точката, която сте натиснали с пръст е точно тази точка Цу Сан Ли. За какво е отговорна тази точка на нашето тяло и защо японците наричат - Точка от стотици болести ?

Точка Цу Сан Ли:

- Контролира работата на органите, които се намират в долната част на тялото

- Контролира работата на гръбначния стълб в частите, които са отговорни за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт, храносмилателния тракт, бъбреците и надбъбречните жлези. С помощта на масажа на тази точка може да повиши активността на надбъбречните жлези, които имат роля на пазител на здравето на човека. Тя инжектира в кръвта адреналин, хидрокортизон и други важни хормони.

Ако ежедневно масажирате "точката на дълголетието", възможно е да нормализирате работата на надбъбречните жлези , които имат следната функция в организма:

- Нормализиране на кръвното налягане

- Нормализиране на глюкозата, инсулина

- Потискане на възпалителните процеси в организма

- Регулиране на имунните функции на човека

Така с масажирането на точката може:

- Да се подобри храносмилането

- Да оздравеете болести на храносмилателния тракт

- Да превъзмогнем последствията от инсулт

Масажът на тази точка ще ви помогне да придобиете увереност, преодоляване на стрес и тревожност, ще намерите вътрешна стабилност. Масажът на тази точка може да излекува редица заболявания, включително импотентност, запек, гастрит, невъзможност да се задържа урината. В голяма степен повишава имунитета, човек става здрав и устойчив.

Как можете да повлияете на точката на дълголетието?

Масажирайте точката сутрин, преди обяд, 9 пъти с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка (9 пъти на единия крак, така че 9 пъти другия) 10 минути дневно. Преди началото на масажа заемете удобно спокойно положение (седнало). Контролирайте дишането и се концентрирайте над своите чувства. Впуснете се в състояние на хармония и разбиране на процеса на оздравяването.Такова тяло има стимулиращо действие. Масажирайте точката с пръсти или със зърно от някаква зърнена култура.

Можете и да поставите на точката бял чесън и да оставите 1-2 часа (докато кожата се зачерви) Ежедневният масаж на точката Цу Сан Ли вечер, е подходящ за отслабване 400 до 500 грама седмично. Но не да масажирате директно преди лягане, за да не предизвикат безсъние. Точката Цу Сан Ли можете да масажирате всеки ден, но най-добре се постига с масаж в началото на месеца.

image

"Осем дни след началото на месеца, масажирайте тази точка сутрин, последователно на всеки крак по посока на часовниковата стрелка. Това е най-ефикасното време за масаж за увеличаването на имунитета , подобряване на работата на всички органи и забавяне на процеса на стареене . Преди обяд, последователно на всеки крак, в посока на часовниковата стрелка, за подобряване на обхвата на тонуса, паметта, работата сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

След обяд синхронизиране на двата крака срещу стреса, напрежението и раздразнителността при главоболие и нарушеното на съня. Масажирайте вечер в обратната посока на часовниковата стрелка, последователно, на всеки крак, за подсилване на метаболизма и намаляване на телесното тегло. /leididi1.blog.bg

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.


Четете още на: http://www.budnaera.com/201503/1506021100.html#ixzz3n2c70Mkn
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10314294
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031