Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2014 14:34 - КОГА И ОТ КЪДЕ ДОЙДОХА ЦИГАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 1259 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кога и откъде дойдоха циганите в България? Циганите и турците влизат един до друг при завладяването на България от Османската империя

imageДнес неправилно полит. толерастите, които се опитват да принизят всичко до „расова омраза“ твърдят, че „роми“ е правилното и коректно название на циганския етнос. Това обаче не е така. Роми са малка група от циганските етноси, а учените в цял свят използват названието Цигани, което обособява целия етнос. Но как циганите и откъде дойдоха в България?

Първо трябва да подчертаем, че циганите са били прогонени още в древността от местата, които са заселявали. Основния проблем е, че те са затворенo общество, създавало проблеми в държавите, които населявали. Те силно си приличат с евреите, тъй като самото им име Цигани идва от византийските хроники и означава „недокоснати“. Защо недокоснати? Защото техните „закони“ забраняват цигани да се смесват с други народности идентично с еврейката философия, която дели света на „евреи“ и „неевреи“ (ГОИ). 

imageНезачитането на правилата и законите в държавите, които заселявали довело до тяхното прогонване, което между впрочем и днес е налице във европейска Франция, например, която разруши незаконните им катуни и започна да ги експулсира.

Циганите били прогонени от Индия, може би оттам идва най-голямата вълна от пръснали се по света цигани.

През 5-6 век те били разселени от Пакистан, Персия и Афганистан и се ориентирали на Запад. В 8 век те вече са във азиатските владения на Византийската империя. 

image

Една от държавите основали ЕС – Франция започна да експулсира цигани и да руши техните незаконни катуни. Освен размахания пръст Съюза не предприе нищо въпреки, че е налице погазване едно от основните му правила. Двойните стандарти и призивите „интегрирайте ги“ са в силен ущърб за България. Кой и къде е интегрирал циганския етнос ?

През 14 век те вече са из цяла Европа. Оттогава до днес те съзнателно се изолират от народите в „приемните“ им „родини“. 

Първите цигани идват в България през 11-12в. през Византия.

Преди България да падне под Турско робство в страната почти няма цигани. Тяхното голямо и трайно заселване на нашите територии започва с падането ни под турско робство, когато те прииждат с турците-поробители. 

imageСъщевременно Османската империя също не ги желае и масово заселва цигани в поробена България.

Какво е било отношението между българите и циганите може да научим от Кърджалийския период, когато българите са подложени на масов терор от грабежи, безчинства и беззаконие на въоръжени групи.

През Априлкото възстание, например, българите в Копривщица не се дигат срещу турците, а срещу циганите и разрушават техните катуни.

Циганска държава

След като през 1948г. Израел получи собствена държава масово евреите започнаха да се изселват от държавите, които населяват, за да отидат в получената си Родина. С оглед на претопяването и заличаването на цели европейски нации, най-поголомно в България, защо и циганите да не получат държава, в която те сами да носят отговорност за начина по който живеят? Така ще се решат икономически и демографски проблеми на редица европейски нации. 

Сподели »



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315046
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031