Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 21:02 - БЕЗДЕТНИ ЗАЧЕВАТ ОТ ЧУДОДЕЙНИ БИЛКИ
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 1142 Коментари: 0 Гласове:
0



Анасон бори свинския грип, бабини зъби вдигат самолета

Бездетни зачеват с чудодейни билки

От миналия Гергьовден 40 жени родиха, пропих се от черпавки, споделя народният лечител Еньо Миланов

 

Симеоновският лечител Еньо Миланов е известен в цял свят с чудодейните си билки. Първият човек, който спряхме да попитаме в квартал Симеоново къде се намира билкарят, веднага ни упъти. "Ама как, та него всички го познават. Даже и от Америка му поръчват рецепти по телефона", обясни човекът и ни посочи къщата му. Тя е скромна и без ограда, нещо невиждано за този тузарски квартал на Столицата. Както обаче Еньо Миланов сам казва, няма от какво да крие, защото най-голямото му богатство са билките. Още от малък учил езика им от своите прабаба и прадядо, които били знахари. После пък учил за летец в Съветския съюз, бил военен пилот, работил в БГА "Балкан" и летял до Европа, Африка и Азия. След една житейска катастрофа се връща към своите корени и се отдава изцяло на прирдолечителството. Завършва Факултета по народна медицина, открит по Живково време, овладява и китайската медицина. Днес предава знанията на сина и дъщеря си, за да не се изгубят тайните на здравето във времето. Големият си опит е вложил в мехлем кръстен на дъщеря му Жулиета.
Заварваме един от служителите на най-голямата верига аптеки - природните, който току-що се е върнал от планината с пълен чувал имел. Сладкодумният мъж с охота се съгласява да ни разкрие тайната на билките, болестите и еликсира на вечната младост.

image

- Г-н Миланов, откъде се извъдиха толкова много болести?
- Българинът вече стана много малко доверчив и има право да бъде такъв. Защото започнаха да си правят гаргара с тези грипове. Такъв грип онакъв... Само плашат хората, които и без това нямат пари. Как да повярвам, че всеки 10-ти е болен от хепатит, всеки 10-ти го мори диабет или има проблем със сърцето. Представяте ли си колко голяма е тази цифра, как влиза в ухото на човека и колко го стресира. Аз много отдавна не ползвам официалната медицина пък пак съм си жив. Ето сега карам 70-та година.
- А вярвате ли в билковите хапчета, които за заринали аптеките?
- Да, може да се каже. Едно растение има активно вещество. Ако се извлече правилно и се направят хапчета или лекарства, то върши работа - спасява човека. Но това е нож с две остриета, защото, когато се взима дълго време ставаме лекарство зависими. Ако тялото ни произвежда даден хормон, а хапчето го дава наготово, системата спира да работи. Детенце, на което му даваш всичко на тепсия, се отучваш да работи. И с организма става същото.
- По това време кои билки се берат?
- Бял имел например. Аз имам достатъчно запаси, защото използвам зимното слънцестоене - под властта на луната среброто има други свойства. Сега обаче ходих пак да бера, защото ми трябва малко по-отровен за туморите. Заплюл съм си една голяма трепетлика на село. И местните стопани знаят, че я угоявам като прасенце и си взимам малко, когато ми трябва. За имела трябва да кажем, че паразитира много арогантно, направо изсушава дървото, за което се залепи. Аз съм установил, че се размножава върху трепетлика, акация, ябълка, праскови и шипка. А аз като си набележа едно дърво и го бера редовно, така и то живее по-дълго. Това е всъщност удоволствието да си съдружник на природата. Стига да я пазим тя ни дава всичко, от което имаме нужда.
- С какво имелът е толкова ценен?
- Той върши две хубавини - на тия с ниско кръвно им го качва, а на хипертониците го сваля. Неслучайно го наричат билката на спасението - никое хапче не го може това. Взимат се от топчетата му по 2-3 пъти дневно максимална доза, иначе става отровно. Също така див анасон - ползва се корена му. Китайците смятат, че който го пие няма да хване свински грип. Викат му още каменоломка, защото вади камъни от бъбреците. Неговият корен може да расте през скалите. Има в себе си някакви тайни киселини, прави си дупчица в камъка и аз после си чупя кирката, за да го извадя оттам (смее се). Ако не ви е приятна миризмата на дивия, може да се замести и с питомен анасон, но на него се взимат плодовете. Действа антивъзпалително при всички белодробни случаи - астма, бронхит, задух, разни грипни състояние, болки в стомаха и червата. Има пикочогонно и болкоуспокояващо действие. Засилва функциите на млечните жлези. Пие се още при пресипнал глас, безсъние, главоболие, за регулиране на болезнена менструация.
- Как си обяснявате чудодейното действие на билките?
- Всяка билка си има представителен елемент. Ако погледнете орехчето неговото друго име е растителен аспирин. По морето и в Михайловградско вече е цъфнало. Лекува киселини и язви, защото съдържа салицилова киселина. Хората не знаят, че като им дадеш една капка от това, дори разредена, както я ползват хомеопатите, зад нея има стикер и духовни сили, които фактически вършат работата. Една духовна сила е направила да изсъхне змийското мляко, същата ще го накара след месец-два да поникне и се възстанови отново. Това е истината за природата и нейното величие.
- Хората с какви болести най-често чукат на вратата ви?
- Болести дал господ, но парички не. Сега напоследък са толкова съсипани и уплашени, че съм се видял в чудо. Последно идваха доста жени с бучки на гърдите. А от едно време старите баби, включително е леля Ванга, са предписвали пелин. Той се реже на ситно с пчелна пита восък и се вари, получава се една каша. Налага се бучката с нея и тя се топи. Имах едно младо семейство с такъв проблем. Приложиха метода, който им показах, и до два месеца всичко беше изчистено. А през това време, ако я бяха човъркали лекари, едва ли щеше да даде такъв резултат. През 1986 година от САЩ ми поръчаха експеримент, за да видят дали билките помагат. И трябва да ви кажа, че и те се убедиха в резултатите. През 1982 г., когато в София беше модерно да пием английски, грузински и всякакви други чайове от екзотични страни, един "луд" американец пълнеше куфари с риган и мащерка от Пиринско.
- Защо сте толкова скептичен към официалната медицина?
- Аз съм на принципа всяка жаба да си знаел гьола. Което си е за тях, за тях, което си е за мен, за мен. Да не звучи като хвалба, но преди няколко дена пипам една доста твърда бучка. Викам си тука е сериозно положението. Наложих я с моето мехлемче и малко сминдух. На сутринта се размекнало и го няма. Значи това, което пише в народните книги, е истина. Така че нищо не пречи и на докторите, преди да взимат материал за биопсия, да предпишат билки. Защото от китайската медицина зная, че бучките са точно проблем на енергетиката на тялото. И който не знае, ще се нареди на опашката за скалпела, ще го разчовъркат, а тогава нещата вече стават по-други. Не може без лекари, разбира се, защото, когато трябва да се направи анализ, кръвна картина те са безценни. Но и те самите обаче вече признават, че профилактиката не може да се прави само с лекарства. Организмът свиква, алергизира се и се разбалансира.
- А екстрасенсите признавате ли ги?
- Аз самият съм такъв. Човек не може да отрече, онова, което сам не може да направи. И тука се намесва проблемът с моженето и неможенето. Естествено аз съм завършил китайска медицина през 1983 г, но има много самодейци. Защото някой, като каже "ето това ме боли", ти веднага трябва да знаеш тази точка на коя енергетика отговаря и какво трябва да се направи.
- С какво енергията на билките може да помогне на бездетните, които вече наброяват 300 хиляди?
- Само до миналия Гергьовден съм помогнал за идването на бял свят на 40 бебета. Оттогава насам съм се пропил с уиски от черпаване (смее се). Първата работа е да се направи точна корекция на цикъла, за да се знае кога идва яйцеклетката. На преглед пращам и мъжете, за да разберем подвижността на сперматозоидите. И оттам започваме да ги раздвижваме. Първата билка е бабини зъби, позната като нещото, дето вдига самолета. То е и онова, което ти се набожда по краката, като тръгнеш за плажа. Още се спори дали морските или дунавските бабини зъби са по-добри. Втора билка е ветрогонът, който също го има навсякъде. Когато всичко изсъхне на баира, той още царства. Третата е гръмотрънът, както и магарешкият трън и бодилът. Хората си варят по един два и си ги пият, защото е изключително витаминозен. Неслучайно и животните толкова много го обичат. Те усещат къде природата е дала. Немците казват, щом имате магарешки трън, значи сте богати. У нас той расте до метър и половина, ще ни извади очите и пак никой не му обръща внимание. Въобще всичко, що е трън, слагайте го веднага в тенджерата, много е полезно!
- Издайте някоя тайна рецепта?
- Аз досега не съм написал книга, защото тайната не се крие в името на даден човек, нито в рецептата му. Магията се крие само и единствено в растението. Кога си го откъснал, къде е расло и какъв минерал е измъкнало от земята. Прозорчето - една много хубава билка за очи, за хемороиди и колит - обича варовитите почви. Т.е. самият климат определя силата на дадено растение. Най-лековит например е живовлякът, който расте на високо в Рила. От толкова години бродене по планините даже съм развил шесто чувство, кога е цъфнало едно растение. Оня ден викам на жената, сега отивам на Петрохан, защото моята бяла иглика "се обади". Всъщност всички имаме дарбата да виждаме невидимото, но нашите сензори с раждането се притъпяват и когато тръгнем да си отиваме от тоя свят, отново се изострят. Аз наблюдавам и старите хора как рецепторите отново започват да им се отварят и да виждат в света на мъртвите.
- Какво според вас съдържа еликсирът на дълголетието, за който пише в приказките?
- Всяко нещо, което прочиства кръвоносните съдове, пречи им да се запушват и пази човека от склероза, е за дълголетие. Тази работа вършат всички добри диуретици. Но не можеш да спасиш човек, който вместо сокове от природата, е пил от магазина. Да, купешкото дава наслада, но всичко в тоя живот си има цена. Аз вода пия само изворна от Петрохан или Железница. Друго - трябва много да си си намразил детето, за да го тъпчеш с шоколади. Е, да си призная с моята щерка, която бе балерина, не успях да се преборя. Защото тя казваше: "Трябва ми енергия", и продължи да си ги яде.
- Как започнахте да се занимавате с билколечение?
- Господ си знае работата. Първо те поваля, да няма кой да ти помогне, за да повярваш, че го има. Навремето се разболях, защото много неща ми се струпаха изведнъж на главата. Образно казано уволняват те от работата, за която си учил цял живот, развеждаш се, детето ти се разболява. Когато зорлем бутах молива, написах две желания - да си видя дъщерята и да върна парите на комшията. Настина нямаше кой да ми помогне. И тогава стигнах до прозрението как да си помогна сам. С билките. Те лекуват всичко, но трябва да се вземат редовно и с вяра. Лекар, голям хирург, отваря човека, вижда разсейки в черния дроб и му дава два дни живот. Две години по-късно същият този доктор "Ч" вижда пациента си, възкръснал, да ходи по улицата и се кръсти. Така всъщност се запознах с хирурга, който после сам ме потърси. Не съм против него, защото той е голям в своята област, но пък не разбира тайната на растенията. Хубаво е обаче да работим заедно. Под това небе има място за всички, само няма място за лъжата.
Полина Гергушева



Имел - билката на спасението
Супена лъжица (с.л.), сурово нарязан, се залива с 300 мл студена вода. Кисне цяла нощ. На сутринта се прецежда и се изпива на три дози. Действа кръвоспиращо, запичащо. Спира отоците на жените през летните горещини и регулира кръвното. Наричам го билката на спасението. Велика билка по коледните празници я берат и я подаряват като букети. Казват, че действала любовно, защото птичката, като кацне на дърво, той й се лепи по крака и така се развъжда.

Анасон бори свинския грип
"Една чаена лъжица счукани плодчета се киснат час в 0,5 л вряла вода. След прецеждането от течността се пие по 150 мл преди хранене 3 пъти дневно."

Лек за диабет
"Стрък бял имел (20 г), листа боровинка (30 г), стрък седефче (10 г), царевична коса (30 г), бобови шушулки (30 г), сминдух (20 г), плодчета от шипка (40 г). По 1-2 с.л. в зависимост от телесното тегло се слагат в 500 мл вода. Вари се 5 минути. Изпива се на три пъти 20 минути преди хранене. Много ефикасна е и тинктурата от боровинка, бял имел, седефче, валериана и сминдух - по 30-40 капки 3 пъти дневно се пие с 50 мл изворна вода, в краен случай - минерална.
 
Роза гони кашлицата
Розата освен приятен аромат крие и много здраве. Действа антивъзпалително при кашлица, бронхит, също има и разхлабително действие. 1-2 с.л. изсушена роза се залива с 500 мл вода и се изпива на три пъти."

Змийско мляко цери брадавици
Пресен сок от стъблото на змийското мляко се слага върху брадавица или порезна рана.
Другото име на растението е жълтениче, защото лекува жълтеница и хепатит. "Явно кокошките са по-хитри от нас, щом го кълват няма да хванат птичи грип", шегува се Еньо Миланов.

Рецептата за сърце
По 20-30 грама от всяка билка - листа мащерка, маточина, дяволска уста, очеболец, блатен тъжник се омешват. Слагат се 2 с.л. да кипнат в половин кило вода. Пие се 20-30 минути преди хранене. Помага при сърдечна невроза, пази от инфаркт.

 

 

 


 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10354197
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930