Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 16:38 - МЛМ Бизнес , най - бързо развиващият се в световен мащаб
Автор: stefanivanov21 Категория: Бизнес   
Прочетен: 312 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.09.2013 10:25


Защо в МЛМ има толкова пари за разпределение ?

Нека да разгледаме пътя на един продукт от завода производител до крайния клиент и местата, където се заплащат огромни пари, за да може продуктът да бъде купен.
1.Завод производител - маркетингов отдел - рекламна агенция - рекламна кампания - медия (телевизия, преса);
2.Официален представител (вносител) - складова база - транспорт;
3.Търговци на едро - складова база - транспорт;
4.Търговци на дребно - търговска площ - транспорт;
5.Краен клиент;

Себестойността на продукта е същата, както и при "традиционната" търговия, но средствата "прахосвани по веригата" биват разпределяни сред консултантите.Консултантите от своя страна имат мотивацията да продават повече, тъй като "са на процент" и по-големият оборот означава по-големи месечни доходи без разходи за транспорт и съхранение. От друга страна качеството на обслужване е много по-високо от магазинната продажба, тъй като консултантът не е на заплата и има интерес да обслужва добре.

От всичко казано дотук следва, че МЛМ е една добра алтернатива на магазинната продажба и осигурява по-добро дистрибутиране на стоки и услуги във времето на високите технологии, когато не е проблем да бъде произведен какъвто и да е продукт. Проблем е този продукт да бъде продаден. Това може да стане с помощта на скъпо струваща и неефективна рекламна кампания или с помощта на МЛМ. МЛМ има това предимство, че не би могла да си позволи разпространяването на некачествен продукт.

В заключение можем да кажем, че МЛМ е добра възможност за допълнителни доходи във всяко семейство, тъй като в повечето случаи няма задължителен минимален месечен оборот, не се изискват капиталовложения и няма нормирано работно време.


Защо МЛМ не е финансова пирамида

1. При финансовите пирамиди няма продукт или услуга. В пирамидите се заплаща за "включване". Средствата за разпределение не се акумулират за сметка на печалбата от търговия с даден продукт/услуга, а чрез набиране на "членски" вноски. 2. При финансовите пирамиди се прелива финансов ресурс от новите (ниските) нива към по-старите (високите). Това означава, че първо се осигуряват високите нива (първите включили се), а чак след това биват финансирани следващите, но само при условието, че остане ресурс за разпределение. А такъв не остава - остават само илюзиите за бързо спечелени пари. 3. В МЛМ печалбата от продадения продукт/услуга бива разпределяна точно по обратния път - от новите (ниските) нива към старите (високите).


Защо си струва да си част от МЛМ система?

• не трябва да инвестираш много пари, за да започнеш собствен бизнес
• можеш да развиваш собствена дейност на произволно място и в избрано от теб време - в цялата страна
• имаш лесен достъп до продуктите
• разполагаш с много разнообразни рекламни материали
• ползваш презентации, семинари и обучения - така получаваш нужната информация за продуктите, програмите, промоциите, материалите, маркетинговите инструменти и разширяваш своите бизнес контакти
• като Сътрудник и Спонсор получаваш допълнителни възможности за печалба чрез специални мотивиращи програми
• ясно установени нива на премии в маркетинговия план и реално и много изгодно заплащане за постигнатите резултати

Всичко, което трябва да можете да правите, е да имате желание за работа, да сте комуникативни, да бъдете открит и общителен човек, да имате ясни цели, да сте готови да се учите и променяте.

В днешно време все повече хора търсят алтернативни начини за осигуряване на приходи и Директните продажби са идеално средство за това. Този вид бизнес е за всички хора, които ценят личната си свобода, свободното време със семейството и приятелите. За да работите в мрежов маркетинг не е важна възрастта, образованието, пола, националността или вероизповеданието.

Принципите на мрежовия маркетинг позволяват да печелите не само от продажбата на стоки и услуги, но и от изграждането на собствена мрежа от сътрудници. Всеки независим сътрудник може да регистрира други независими сътрудници, като по този начин той става техен спонсор, а те са част от неговата мрежа.

Печалбата се формира от следните компоненти:

- Печалба от директните продажби - се формира от разликата на която сътрудника закупува стоката от фирмата и цената на която продава на крайния клиент.

- Печалба от груповите продажби -компонента, който различава традиционната търговия от мрежовите продажби. Този вид печалба се формира от груповия оборот, формиран от сътрудниците, които вие сте регистрирали.

 Направете го с Нас : 0888 770 124 

image

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stefanivanov21
Категория: Други
Прочетен: 25405
Постинги: 37
Коментари: 2
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930